Knep

Här är tricket som kan få dig att somna på bara 60 sekunder

Annons
av nuntium
25 juli, 2019
Annons

Händer det att du lägger dig i sängen för att sova men har sedan svårt att sova? En läkare påstår sig att ha kommit på ett knep som får dig att somna på nolltid.

Om du också brukar vrida och vända på dig i sängen, för att sedan titta på klockan och inse att tiden bara går och går men du kan inte somna – så kan det vara värt att prova det här knepet.

Annons

Att somna är inte alltid det lättaste och lider du av sömnproblem så är du långt ifrån ensam. Sömnproblem är vanligare än många tror.

Dina sömnlösa nätter är nu över. En amerikansk läkare påstår sig ha kommit på en briljant metod som ska få dig att somna på nolltid – bara genom att andas på rätt sätt, skriver Daily Mail på sin hemsida.

Tekniken kallas för 4-7-8 tekniken.

4-7-8 tekniken går till så här:

1. Börja med att andas ut genom munnen.

2. Stäng munnen och andas sedan snabbt in genom näsan under tiden som du räknar till fyra.

3. Håll andan och räkna sedan till sju innan du släpper ut luften.

4. Andas in igen. Upprepa sedan steg 1-4 tre gånger till.

Efter att du har gjort det här så ska du kunna somna på nolltid!

Läkaren bakom metoden, Andrew Weill, säger att man somnar snabbare då lungorna fylls med syre på ett bättre sätt, vilket lugnar ner dig, skriver Daily Mail.

Jag har själv provat och denna metod gjorde att jag kom ner i lugn väldigt mycket snabbare än annars. Jag somnade inom loppet av bara några minuter efter att jag hade gjort detta. Så ge det ett försök du också och tipsa dina vänner om det.

 

Annons
Dela på Facebook