Här är de 10 populäraste jobben som de svenska kidsen vill ha – tvåan är sjukt otippad!

Publicerades den 1 september, 2017
Annons

Att fråga ett barn vad han eller hon ska jobba som kan ge de mest roande och gulligaste svaren. Den ena ska bli stenkastare medan den andra ska bli miljonär utan att arbeta. Men utöver drömmar så har vi svenskar en sak gemensamt; relativt likasinnade drömjobb. Förutsatt att du är tvungen att arbeta resten av livet då, vill säga. Här är den årliga listan på vad våra svenska ungdomar vill jobba med när de har gått färdigt skolan!

Det är rekryteringsföretaget Academic Work som årligen står för listan, där de listar de tio populäraste och hetaste företagen som dagens ungdomar vill ha som arbetsplats.

I fjol låg Google och Spotify i topp – men frågan är; hur ser det ut i år? Vi på Nuntium kan åtminstone konstatera att andraplatstagaren var en god och överraskande nykomling!

Drygt 11 000 svenska ungdomar har deltagit i enkätundersökningen, och här har du hela resultatet:

10. Volvo.

Är det kanske Zlatan som har lockat ungdomarna till biltillverkning? Eller Avicii? Oavsett vem så kommer Volvo på en tionde plats som en trygg arbetsgivare.

9. McKinsey & Co.

Ungdomar  har upptäckt att just management är inne för tillfället. Det amerikanska konsultföretaget McKinsey & Co, som arbetar med strategi och management, lockat många studenter från handelshögskolor runt om i Sverige.

8. The Boston Consulting Group.

Precis samma sak gäller egentligen här; ungdomar som har studerat industriell ekonomi vill gärna jobba här, eftersom det känns som en schysst arbetsgivare.

7. IKEA.

Ingen arbetsgivare kan väl egentligen vara tryggare i dagsläget än just det svenskgrundade företaget IKEA? För vem kommer att sluta handla billiga möbler egentligen?

6. DICE (Digital Illusions).

Åter igen svenskt på topplistan. Ett företag som årligen gärna återkommer som ett av det populäraste jobben som svenska ungdomar kan tänka sig. DICE (Digital Illusions) är en svensk speltillverkare, som för ett gäng år sedan blev uppköpta av EA (Electronic Arts) – en av världens största spelutvecklare.

5. Microsoft.

Det är nog inte Bill Gates charm som fått ungdomar intresserade och villiga att arbeta på världens ledande mjukvarujätte – snarare är det nog som så att företaget ligger lagom i tid och lockar många unga med ett brinnande intresse för just apputveckling.

4. Apple.

Precis samma sak gäller här som för Microsoft. Ungdomar brukar vara uppdelade i två läger; antingen Microsoft eller Apple. Apple ligger dock ett snäpp högre på listan än vad Microsoft gör.

3. Spotify.

Alla älskar väl musik? Och med tanke på den tekniska inriktning som Spotify har tilltalar det alltså våra svenska ungdomar, och precis som förra året håller sig Spotify kvar i toppen av listan.

2. Tesla.

Den eldrivna biltillverkaren har klättrat sig in på listan för första gången! Och det är heller ingen dålig placerat – nummer två! Dagens ungdomar är uppenbarligen VÄLDIGT miljömedvetna, och får vi tro på dem så verkar eldrivna bilar absolut vara framtiden!

1. Google.

Kanske ingen större överraskning, för vilken arbetsgivare kan egentligen ens mäta sig med Google? För andra året i rad är detta stället som flest ungdomar vill arbeta på!

Vet du någon arbetssökande? I så fall kan du tipsa om denna lista, så är sökandet över!


Andra läste även:


8 stadier alla som har varit i ett förhållande garanterat har gått igenom! Känner du igen dig?

Paret har sex mitt i parken, på samma filt som ett litet barn - allt fångades på film

Andreas hyllas nu av Polisen efter att han fått stopp på ett rattfyllo med hjälp av sin lastbil

Den 12-årige buktalaren kliver upp på scenen – chockar alla med sitt uppträdande

Flickans föräldrar visste vem som dödade henne – avslöjar den rysande sanningen i dödsannonsen

Därför bör du alltid vakna bredvid någon som du älskar!

Stefan Löfvens besök på äldreboende slutade i fiasko: ”De sa åt oss att säga att de är jättebra”

Kvinnan ska öppna paketet med bindor – det hon då hittar gör henne rasande

Världens 10 farligaste barn - visste du att dessa existerade?

Amanda ville inte fortsätta relationen med mannen - då hämnas han med de här

Katten springer fram till bebisen som ligger och gråter. Titta vad som händer sedan

Ser du vad som gömmer sig i bilden? – nästan ingen klarar denna gåta på 2 minuter

Karin sökte efter en man och satt in en kontaktannons i tidningen..

Mannen står farligt nära poolkanten - håll utkik på hunden som smyger upp bakifrån