Intressant

Här är de 10 populäraste jobben som de svenska kidsen vill ha – tvåan är sjukt otippad!

av nuntium
1 september, 2017
Annons

Att fråga ett barn vad han eller hon ska jobba som kan ge de mest roande och gulligaste svaren. Den ena ska bli stenkastare medan den andra ska bli miljonär utan att arbeta. Men utöver drömmar så har vi svenskar en sak gemensamt; relativt likasinnade drömjobb. Förutsatt att du är tvungen att arbeta resten av livet då, vill säga. Här är den årliga listan på vad våra svenska ungdomar vill jobba med när de har gått färdigt skolan!

Det är rekryteringsföretaget Academic Work som årligen står för listan, där de listar de tio populäraste och hetaste företagen som dagens ungdomar vill ha som arbetsplats.

Annons

I fjol låg Google och Spotify i topp – men frågan är; hur ser det ut i år? Vi på Nuntium kan åtminstone konstatera att andraplatstagaren var en god och överraskande nykomling!

Drygt 11 000 svenska ungdomar har deltagit i enkätundersökningen, och här har du hela resultatet:

10. Volvo.

Är det kanske Zlatan som har lockat ungdomarna till biltillverkning? Eller Avicii? Oavsett vem så kommer Volvo på en tionde plats som en trygg arbetsgivare.

9. McKinsey & Co.

Ungdomar  har upptäckt att just management är inne för tillfället. Det amerikanska konsultföretaget McKinsey & Co, som arbetar med strategi och management, lockat många studenter från handelshögskolor runt om i Sverige.

8. The Boston Consulting Group.

Precis samma sak gäller egentligen här; ungdomar som har studerat industriell ekonomi vill gärna jobba här, eftersom det känns som en schysst arbetsgivare.

7. IKEA.

Ingen arbetsgivare kan väl egentligen vara tryggare i dagsläget än just det svenskgrundade företaget IKEA? För vem kommer att sluta handla billiga möbler egentligen?

6. DICE (Digital Illusions).

Åter igen svenskt på topplistan. Ett företag som årligen gärna återkommer som ett av det populäraste jobben som svenska ungdomar kan tänka sig. DICE (Digital Illusions) är en svensk speltillverkare, som för ett gäng år sedan blev uppköpta av EA (Electronic Arts) – en av världens största spelutvecklare.

5. Microsoft.

Det är nog inte Bill Gates charm som fått ungdomar intresserade och villiga att arbeta på världens ledande mjukvarujätte – snarare är det nog som så att företaget ligger lagom i tid och lockar många unga med ett brinnande intresse för just apputveckling.

4. Apple.

Precis samma sak gäller här som för Microsoft. Ungdomar brukar vara uppdelade i två läger; antingen Microsoft eller Apple. Apple ligger dock ett snäpp högre på listan än vad Microsoft gör.

3. Spotify.

Alla älskar väl musik? Och med tanke på den tekniska inriktning som Spotify har tilltalar det alltså våra svenska ungdomar, och precis som förra året håller sig Spotify kvar i toppen av listan.

2. Tesla.

Den eldrivna biltillverkaren har klättrat sig in på listan för första gången! Och det är heller ingen dålig placerat – nummer två! Dagens ungdomar är uppenbarligen VÄLDIGT miljömedvetna, och får vi tro på dem så verkar eldrivna bilar absolut vara framtiden!

1. Google.

Kanske ingen större överraskning, för vilken arbetsgivare kan egentligen ens mäta sig med Google? För andra året i rad är detta stället som flest ungdomar vill arbeta på!

Vet du någon arbetssökande? I så fall kan du tipsa om denna lista, så är sökandet över!

Dela på Facebook

Annons