Han skär i biffen och hittar det HÄR – nu vill han varna andra för faran!

Publicerades den 13 juni, 2018

Under de senaste 100 åren har vår mat ändrats mer än den har under de senaste 2000 åren. Vi har hittat sätt att göra det säkrare och hälsosammare, och för att öka avkastningen och vara snällare mot jorden. Matvetenskap har förändrat mycket.

Det kan vara skrämmande, men när du läser en etikett och inte förstår vad en ingrediens är för något eller var det är från. Varför i helsike finns den då i produkten du ska köpa ?! För det mesta är det bara där för att hålla maten bakteriefritt och stabilisera strukturen. Andra gånger är det lite annorlunda.

En av dessa förvirrande ingredienser är transglutamat, eller som det kallas ”köttlim”. Att kalla det ”köttlim”, ger en helt annan bild av vad du äter.

Det här förekommer naturligt i djur, inklusive människan, och gör det möjligt för oss att använda köttbitar som annars skulle gå till spillo. Det säljs sedan till ett mycket mer överkomligt pris, och eftersom vi inte slösar bort så mycket, är det också bra för jorden. Det fungerar sa att genom att smälta ihop mindre styckningsdelar av fisk, kött eller fågel gör man en större bit som ser mer tilltalande ut.

Det används också i mejeriprodukter, för att ge en bättre struktur.

Även om det inte är en orsak till oro från ett livsmedelssäkert perspektiv finns det frågan om att bli lurad. Vad händer om du är ute på middag på en trevlig restaurang och beställer en ryggbiff, bara för att upptäcka att det är billigare bitar som limmats ihop ?!

Verkligheten är att detta händer, och det skulle vara ett brott mot lagar som finns för att skydda konsumenterna.

Vid slutet av dagen, är kött lim något att vara medveten om, men inget att oroa sig. Det erbjuder nya sätt att använda våra livsmedel!

Var noga med att dela detta med dina vänner och familj!

Se klippet här under:


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen:

Andra läste även:


Kvinnan hör ljud utanför sitt fönster på kvällen - så hon installerar en övervakningskamera och inser det hemska

10 lärdomar från förr som dagens ungdomar glömt bort – dessa skulle kanske lära dom lite hyfs

Arne säljer sin bil på Blocket – när jag läser texten kan jag inte sluta skratta

Övervakningskameran fångar en kvinna som ska tanka – när vaktmästaren ser klippet kan han inte sluta skratta