Nyheter

Gunnel och Karls husbilssemester slutade i en mardröm – nu vill paret varna andra: ”Det är obehagligt”

av nuntium
12 juni, 2018
Annons

Jättemånga svenskar väljer att ha semester i Sverige och det är kanske inte så konstigt. Att semestra i Sverige är väldigt fint och det kan många gånger också vara väldigt tryggt eftersom man kan språket och hittar runt om i landet.

Men sommarens högsäsong innebär även högsäsong för stöldligor och vägpirater som slår till emot husbils- och husvagnsägare. Det är inte ovanligt att de slår till längs rastplatser utmed E6:an.

Annons

Gunnel och Klas blev drabbade på sin husbilssemester när de låg och sov. Nu vill paret varna andra.

– Vi vaknade av att det var kallt i husbilen. Sedan såg vi att min väska låg uppbruten utanför, berättar Gunnel Björkdahl, 69, för Expressen.

Nu gör polisen framgångsrika extrainsatser för att förebygga dessa typer av brott

Stöldligor och vägpirater har härjat längs våra vägar under en längre tid. Polisen har jobbat aktivt för att stoppa de kriminella som huvudsakligen dyker upp under vår- och sommarhalvåret.

För två år sedan så startade polisen i Fyrbodal ett nytt projekt just för att förebygga denna typen av brott.

Genom vissa förebyggande åtgärder så har brottsligheten minskat markant och nu gör polisen i flera län ytterligare insatser längs hela E6:an, från söder till norr för att förebygga den här typen av brott.

Carl Besslinger, som arbetar som kommunpolis i Stenungsund är en av de som tagit initiativet till projektet där polisen samarbetar tillsammans med Trafikverket.

– Trafikverket har rensat bland buskar och växtlighet och förstärkt med belysning på rastplatserna. De har även tagit fram skyltar med information. Vi började i Fyrbodal, och förra året hakade polisen i Halland på. Nu i år är även region Syd med och vi gör en gemensam aktion längs hela sträckan, säger Carl till Expressen.

Gunnel och hennes man Klas blev drabbade

Gunnel och Klas blev drabbade när de låg och sov. De vaknade av att det var kallt i husbilen. Polisen blev larmad som snabbt var på plats, där de då kunde konstatera att även ett annat par hade drabbats.

– Det är högst obehagligt att man inte ens kan vara säker på en campingplats, säger Gunnel.

Gunnel berättar även att fördelen med husbil är att man kan ställa upp den ”vid någon väg” och att man inte behöver planera för resorna lika noga i förväg. Men hon berättar även att tjusningen har försvunnit lite efter det som paret drabbades av.

– Lite av tjusningen är borta. Vi är mer försiktiga nu. Men det som hände kommer inte att inkräkta på vårt semesterliv, inte mer än att vi tänker på var vi ställer husbilen och att vi inte låter några saker ligga lösa inne, säger Gunnel.

Tjuven åkte fast

Tack och lov så åkte tjuven fast tack vare kvinnan som fanns i den andra husbilen. Hon hade nämligen ”Hitta min iPhone” installerat på sin mobiltelefon som tjuven lyckades sno med sig.

Polisen kunde på så vis enkelt spåra den stulna mobiltelefonen och tjuven kunde senare gripas. Tjuven visade sig vara villkorligt frigiven från ett tidigare straff.

Tjuven blev dömd på nytt och dömdes till tio månaders fängelse.

Se klippet:

Vill varna andra

Paret vill nu varna andra för de otäcka som de var med om. Om ni får för er att stanna efter vägen och sova, så göm undan alla saker så ingenting ligger framme.

Hjälp till att sprida varningen genom att dela artikeln vidare.

Glöm inte klicka på gilla-knappen om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook

Annons