Mat

Geniala hälsotipset – kasta inte dina äggskal i soporna

Annons
av nuntium
22 juli, 2020
Annons

Brukar du kasta dina äggskal efter att du skalat ägget? Det bör du sluta med genast, skalen är nämligen proppfyllda med saker som är bra för din hälsa!

Nuförtiden får vi lära oss att ta hand om så mycket mat som möjligt, för att minska svinnet helt enkelt. Men det finns faktiskt saker vi kastar som innehåller mycket nyttigt.

Annons

Ett bra exempel på detta är äggskal, tro det eller ej. Många älskar att äta ägg, men kastar oftast skalen i soporna utan att tänka något mer på det.

Faktum är att man faktiskt kan återanvända äggskal. De innehåller mineralen kalcium, som vi behöver för våra muskler och ben och få saker innehåller lika mycket kalcium som äggskal!

Källa: Unsplash

Så här gör du för att snabbt och smidigt återvinna äggskalen genom att fixa ett eget proteinpulver!

Steg 1:

Källa: TheCrunchyHouseWife

Ta ett durkslag och börja med att först skölja av 10-12 äggskal.Skölj dem noggrant men se till att inte ta bort membranet från äggen, det ska vara kvar.

Steg 2:

Källa: TheCrunchyHouseWife

Nu ska du ta fram en kastrull och koka upp vatten, när vattnet kokar lägger du ned äggskalen. Se till att de håller sig under vattenytan. För att eliminera eventuella bakterier ska du koka detta i 10 minuter.

Steg 3:

Källa: TheCrunchyHouseWife

Nu häller du ut vattnet och tar upp äggskalen. Ta fram en ugnsplåt, lägg äggskalen på den, värm ugnen till 200 grader och lägg sedan in skalen. Låt dem ligga där i 15 minuter.

Steg 4:

Källa: TheCrunchyHouseWife

Nu när 15 minuter har gått så ska äggskalen ha blivit krispiga, ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna av. Sedan tar du fram din mixer och kör dem tills det blir pulver av allting.

Steg 5:

Källa: TheCrunchyHouseWife

Nu har du producerat ett helt naturligt kalcium som du kan använda i dina måltider. Du kan tillsätta det i såser och drycker eller så kan du strö det över desserter eller soppor. Detta kommer hålla ditt skelett starkt och friskt och din kropp kommer må superbra!

Vem visste att äggskal innehöll så mycket nyttiga ämnen? Dela gärna tipset med kompisar!

Annons
Dela på Facebook