Berättelser

Motorcyklisten ser den galna bilfärden och misstänker rattfylla – sedan inser han att det är någonting mycket värre

Annons
av nuntium
13 april, 2019
Annons

Motorcyklisten var på väg hem från jobbet när han fick vara med om en otäck händelse. På motorvägen lägger han märkte till en bil som beter sig minst sagt konstigt. Tack vare att han tänkte snabbt och en rejäl dos med tur så slutade det bra för alla som var inblandade.

Hela händelseförloppet fångades på film eftersom motorcyklisten hade en hjälmkamera som dessutom var på och filmade allt. Bilen var aningen krockskadad och motorcyklisten fick bevittna när föraren av bilen kör på stolpe efter stolpe utan att ens reagera.

Annons

Han som körde motorcykeln försökte gång på gång få stopp på bilen genom att ropa och signalera åt bilföraren att stanna bilen. Responsen från bilföraren är obefintlig men motorcyklisten ger inte upp och fortsätter följa bilföraren.

Till slut så kör bilen som dessutom har punktering fast på sidan av vägen och lyckligtvis tog den galna bilfärden stopp där vid sidan av vägen.

Föraren av bilen beter sig minst sagt märkligt åt och sitter fortfarande med gasen i botten när bildörren öppnas.

Man inser rätt så snabbt att föraren inte är onykter och att det är någonting annat som ligger bakom den galna bilfärden. Motorcyklisten försöker att kommunicera med mannen bakom ratten men han är inte alls mottaglig för det. Bägge airbagarna i bilen är utlösta men chauffören i bilen är helt oberörd.

Det dröjer inte länge förrän andra bilister har stannat och kommit fram till bilen. Man börjar misstänka att mannen kan vara diabetiker eller att han har drabbats av en stroke, vilket skulle kunna förklara det underliga beteendet.

Bilen börjar ryka och människorna runtikring mannen känner att pressen för att få ut mannen från bilen ökar. Mannen sitter och håller i ratten och för att få han och släppa den blev dom tvungna att bända loss hans händer.

Till slut anlände sjukvårdare till platsen som tog med mannen på bår till sjukhus. På sjukhuset kunde läkare senare konstatera att mannen hade blivit drabbad av en stroke.

Tack vare motorcyklisten och de andra bilisterna som stannade kunde mannen få hjälp i tid. Hade de inte kunnat förbise att mannen inte var drog- eller alkoholpåverkad hade det kunnat sluta illa. Men den här gången slutade det tack och lov väl eftersom mannen kunde få hjälp i tid och ingen annan blev skadad när bilen fördes fram på ett mycket vårdslöst sätt.

Klippet nedan är från motorcyklistens hjälmkamera.

Annons
Dela på Facebook