Hemskt

Frun gjorde en chockerande upptäckt – nu är Peter halvt förlamad och bunden till ett liv i rullstol

Annons
av nuntium
7 september, 2019
Annons

När Peter Mikkelsen var 25 år gammal var han tidernas yngste fotbollsdomare att få Fifa-status. Det blev startskottet på en väldigt lång och framgångsrik karriär på fotbollsplanen och vid 1991 och 1993 utsågs han till världens bäste.

Han gjorde fem matcher i VM-sammanhang och samtliga under mästerskapen i Italien 1990 och i USA 1994.

Annons

När han avslutat sin karriär lämnade han aldrig fotbollsplanen utan fortsatte istället som domarkontrollant. Men idag lever Peter Mikkelsen, 58, i en helt annan verklighet och drömmer om att få åka till ännu ett fotbolls-VM. Vilket är lättare sagt än gjort.

En gång i tiden var han jordens bästa fotbollsdomare. Nu är Peter Mikkelsen halvt förlamad och lever ett liv i rullstol.

Det började med att hans fru Katarina upptäckte något i hans panna.

”Det finns bara två saker jag kan göra nu: Antingen sätter jag mig i ett hörn och tycker synd om mig själv, eller så tar jag kampen. Och det är det jag ska göra.” Säger han till Ekstrabladet.

Peter är halvt förlamad och bunden till ett liv i eldriven rullstol och är beroende av stöd dygnet runt.

2009 upptäckte hans fru Katarina en liten prick i Peters panna.

Tog bort 50-60 födelsemärken

”Jag gick till en hudläkare som skrapade bort den. Sen visade det sig att han inte hade fått bort allt”, säger Peter till tidningen och fortsätter med:

”Sen ringde de plötsligt från sjukhuset. De bad mig komma in eftersom de hade hittat smuts i några av mina födelsemärken.”

Väl på sjukhuset tog dem bort 50-60 födelsemärken från Peters kropp och sen hörde han inget mer.

Fören fyra år senare. Han var på väg att hämta sin son på skolan, och förlorade kontrollen över ena benet som hade svullnat till kraftigt och han fördes akut till sjukhus.

På sjukhuset fick han mardrömsbeskedet att han hade malign melanom, vilket är den mest allvarliga formen av hudcancer. Och tyvärr hade den spridit sig till hjärnan, levern, ryggraden och ena lungan.

”Det kom som en chock för mig.”

Beskedet kom såklart som en chock och Peter fick genomgå mängder av behandlingar innan han i fjol, efter tre års helvete kunde konstatera att cancern var borta från hans kropp. Läkarna kan dock inte garantera att Peter någonsin kommer kunna leva ett liv utan hans rullstol. Men drömmen att återvända till fotbollsläktarna är starkare än någonsin.

”Visst, jag sitter i rullstol idag. Men jag har inte åkt till mitt sista fotbolls-Vm som domarbedömare. Jag tror att jag kan komma tillbaka”

Men ändrar sig snabbt till: ”Nej, jag är säker på att jag kommer tillbaka.”

Se klippet nedan:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook