Familj

Främmande man får ärva förmögenheten – när anhöriga får reda på sanningen blir dom rasande

Annons
av nuntium
18 augusti, 2017
Annons

Det här är en historia som får mig att gå i taket. Det är inte ovanligt att folk beter sig på det här viset när det handlar om pengar. Det är verkligen tragiskt vad pengar kan få människor kapabla till.

Ronald Butcher var pensionär och hade hunnit bygga en förmögenhet innan han avled 73 år gammal i sitt hem.

Annons

Bara två månader innan Ronald gick bort så hade han skrivit om sitt testamente. Det visade sig att Ronald ville ge bort hela sin förmögenhet till en man som för resten av familjen var en helt främmande man.

Enligt Telegraph så skulle Ronalds släktingar inte få ett endaste korvöre av det han ägde.

När familjen fick reda på att en helt okänd person skulle få ärva det Ronald byggt upp under hela sin livstid och att det handlade om miljonbelopp så väckte det starka känslor i familjen.

Totalt handlade det om cirka 5 miljoner kronor som någon som de närmast anhöriga varken sett eller träffat. Familjen var alla överens om att det måste varit någon som hade lurat den äldre mannen att skriva på ett testamente där allt arv gick till någon helt annan. Men snart skulle familjen få reda på vem det var som skulle få ärva Ronalds förmögenhet.

Ronald hade i slutet av livet skaffat sig en ny vän. Han hette Daniel Sharp och var byggnadsarbetare. Att dom träffats berodde på att Daniel arbetade i närheten av Ronalds hus.

Under sex års tid fick Ronald hjälp av Daniel med att fixa diverse saker i hans hus eftersom han började bli äldre. Daniel hjälpte till exempel till med att rensa stup- och hängrännorna hos Ronald.

Som tack för hjälpen ville Ronald betala Daniel, men det fick han inte göra. Daniel vägrade nämligen att ta betalt för det jobbet han utförde hemma hos den äldre mannen. Efter det här så började de två träffas en hel del under de kommande åren.

Ronald var glad över att ha funnit en ny vän som brydde sig om honom. Hans släktingar kom inte och hälsade på särskilt ofta, när han dog så dröjde det två månader innan någon hittade honom.

För de anhöriga var det obegripligt hur någon för dom främmande människa kunde få ärva Ronalds förmögenhet, varpå dom bestred testamentet där det stod att alla hans ägodelar skulle gå till Daniel.

Trots att 73-åringen var mentalt stabil innan han dog så kunde inte släktingarna göra annat än att ifrågasätta om Ronald verkligen var medveten om vad han gjorde när han signerade testamentet.

Daniel var den som hade mest kontakt med Ronald och han var säker på att hans vän hade fullständig kontroll över det beslut som han tagit.

I domstolen så beskrev Daniel att Ronald var en väldigt ensam man och att det hade tagit lång tid innan de anhöriga funnit honom. Eftersom Daniel berättade detta så trodde domstolen på honom.

– Han hittade en manlig vän i Mr Sharp, det var någon han kunde prata med. De hade ett gemensamt intresse för att bygga och Ronald gillade att höra Mr Sharp berätta om sin son”‚ förklarade Daniels advokat.

Det blev en långdragen juridisk process men till slut så drogs slutsatsen att Daniel talade sanning. Arvet skulle alltså tillfalla honom.

Daniel blev chockad när han fick höra vad Ronald ägde och att gubben dessutom givit bort hela hans förmögenhet till honom.

Ronalds släktingar verkade uppenbarligen inte bry sig så jätte mycket om honom, det var kanske därför han inte ville ha någonting att göra med sin släkt.

Men sedan när han dör och ett arv ska tilldelas, då helt plötsligen så bryr sig släktingarna. Vilket är väldigt sorgligt.

Det vi lärt oss i den här historien är att du inte kan välja din familj men du kan välja dina vänner.

Dela vidare om du också tycker att Ronald gjorde helt rätt och att Daniel förtjänade arvet.

 

 

 

Annons
Dela på Facebook