Nyheter

Ettåringen dog på efter olyckan på förskolan

av nuntium
28 januari, 2019
Annons

En ettårig pojke har dött efter en olycka på förskolan Akasia Paradise, som ligger i Bergen, Norge.

Det var för tre veckor sedan som en ettårig liten pojke skadades allvarligt när han somnade med ett band runt halsen. Polisen meddelade i fredags att pojken hade avlidit till följd av sina skador.

Annons

Efter händelsen skärper nu förskolan barnens sovrutiner.

Den tredje januari i år hände det som inte får hända. Pojken har sedan händelsen vårdats på sjukhus, men under fredagen meddelande den lokala polisen att den ettåriga pojken har avlidit av sina skador, rapporterar Bergens Tidene.

Foto: ALICE BRATSHAUG

Olyckan skedde när barnen skulle sova. Pojken lades i sin vagn inne på ett sovrum på förskolan. Därefter ska ett band ha fastnat runt hans hals.

Bandet som ettåringen satt fast i var en del av selen på vagnen, som kostade honom livet enligt utredningen som gjordes.

När personalen på förskolan upptäckte detta gjorde de flera försök att rädda honom. När ambulansen sedan kom till platsen kördes han akut till sjukhuset, han var medvetslös men vid liv.

Polisen valde i samråd med föräldrarna att meddela ettåringens bortgång i ett pressmeddelande under fredagen. Förskolepersonalen och andra föräldrar till barn på förskolan underrättades också om pojkens dödsfall.

Vakter som övervakar barnen

– Medarbetarna tar det väldigt hårt. Det är oerhört smärtsamt och ledsamt att ett av barnen på förskolan är borta. Barn bör vara säkra på en förskola, säger Ove-Christian Fredriksen, VD för förskolan, till Bergens Tidene.

Efter händelse har förskolan beslutat att alltid ha vakter som övervakar barnen när de sover.

Under nästa vecka kommer man att göra en mer noggrann granskning av barnvagnen som pojken sov i.

 

Dela på Facebook

Annons