Nyheter
Annons

Elin, 31, blev ihjälkörd på julafton: Föraren är nu misstänkt för rattfylleri

av nuntium
29 december, 2017
Annons

Julen är en högtid som många människor ser fram emot. Man färdas över hela landet för att åka hem till nära och kära. Detta leder till att det är mycket trafik på vägarna och tyvärr så innebär det ofta olycklig, allra helst när väglaget är dåligt.

Elin Skogqvist, 31, var på väg hem från sina föräldrar för att dagen därpå fira jul tillsammans med sina två barn. Bara ett par hundra meter ifrån sitt hem så var olyckan ett faktum.

Annons

I bilen så färdades Elin tillsammans med hennes två hundar, Doris och Bosse. Alla tre som var i bilen dog.

Elins mamma Ingela Degerlund har berättar för Expressen: ”Hon var på väg hem för att på juldagen fira jul med sina barn”.

Det var för bara några dagar sedan som mamma Ingela fick ta emot det fruktansvärda beskedet. Bara ett par timmar innan olyckan hade de varit tillsammans och firat jul. Sedan fick mamman reda på att sin dotter inte finns längre.

Elin var på väg hem till Luleå för att på juldagen fira julen tillsammans med sina barn som är fyra och fem år gamla.

Bilen var fullastad med julklappar som var till barnen och med i bilen fanns även Elins två hundar som heter Doris och Bosse.

På juldagen så skulle hela familjen fira jul med Elins barn. Men så blev det inte. Julen kommer alltid att påminna familjen om den fruktansvärda olyckan.

Bara ett par hundra meter från sitt hem blev Elin påkörd av en annan bil

Elin var nästan hemma. Bara ett par hundra meter från sitt eget hem blev hon påkörd. Bilen som Elin färdades i blev totalförstörd i krocken.

Några vänner till Elin hade sett den totalkvaddade bilen som sedan tog kontakt med Mamma Ingela och styvpappa Peter.

Ingela och Peter hoppade omedelbart in i sin bil för att ta sig de åtta milen till Luleå från Gunnarsby. Under resan dit försökte de ringa Elin, utan svar.

Väl framme på akuten så var inte Elin där. Det dröjde inte länge förrän polisen kom och lämnade besked om vad som hade hänt.

Ingela berättar för Expressen: ”Livet kommer aldrig bli sig likt igen. Även om det måste gå … ja det måste gå,”.

Elins barn ska även ha fått reda på vad som har hänt.

Misstänks nu för brott

Mannen som krockade med Elin misstänks nu för brott. ”Mannen misstänks för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik men han är också misstänkt för rattfylleri,” säger Inge Barsk till Norrbottens-Kuriren

Hade bara ett år kvar av sina studier

Elin Skogqvist läste sista året på förskollärarutbildningen och hade precis startat sitt egna företag. Elin hade gått ut en utbildning i hur man tar bort tatueringar, gjorde piercingar och så älskade hon stickning.

Mamma Ingela berättar till Norrbottens-Kuriren:

”Elin var världens bästa dotter och hade jättemycket vänner som sörjer, och hör av sig och är jätteledsna. Det är så overkligt,”.

Det här är verkligen en tragisk historia. Det finns ingen tolerans eller acceptans i att köra påverkad av några som helst omständigheter. Har du eller någon annan druckit så lämna bilen hemma.

Dela gärna artikeln vidare för att uppmärksamma på hur viktigt det är att inte köra påverkad. Tillsammans kan vi hjälpas åt för att se till så inte människor kör onyktra: det kan rädda liv.

Dela på Facebook
Annons