Nyheter

Droger upphittat på förskolor – nu ryter polisen ifrån

av nuntium
8 maj, 2019
Annons

I fredags hittade polisen knark på en förskola i Tensta, vilket är det andra fyndet av sitt slag inom en månadstid.

Polisen ryter nu ifrån ordentligt på Facebook med ett väldigt tydligt meddelande.

Annons

”Kommer jaga er med allt vi har”.

Det var den 14 april som Rinkebypolisen hittade narkotika undangömt på en förskola i Tensta, efter ett tips från allmänheten.

Ytterligare fynd har hittats

Förskolan undersöktes då med polishund, som markerade för narkotika på flera ställen inom området.

I fredags gjorde man ytterligare ett fynd på en annan förskola, också i Tensta, vilket har fått polisen att ryta till ordentligt.

Polisen hittade marijuana, hasch och tramadol. Tanken är att förskolorna har använts för att gömma och sälja narkotika. Ingen har ännu kunnat gripas för brotten, men fynden har vart minst sagt tillräckliga för att polisen ska ryta ifrån.

Lade upp en video

Rinkebypolisen lade upp en video på sin Facebook-sida, dagen efter beslaget. I videon pratar Robert Bjuvhage, avdelningens gruppchef, om situationen.

– Jag blir förbannad och upprörd att man sjunkit så lågt att man hanterar narkotika på en plats där föräldrar ska vara trygga att lämna sina barn, säger han och fortsätter:

– Fortsätter ni att sälja och gömma narkotika vid våra förskolor så kommer vi jaga er med allt vi har och vi kommer låsa in er.

Syftet med inlägget var att sända en signal till de kriminella samt att öppna upp för tips från allmänheten.

– Vi vill nå ut med den problematik som vi kämpar mot i vårt område, därför valde vi att gå ut på Facebook. Där når vi unga, gamla och folk i hela Sverige, säger Robert Bjuvhage till Aftonbladet.

Dela på Facebook

Annons