WOW

Detta händer med din kropp om du lägger en isbit på exakt rätt punkt

Annons
av nuntium
5 februari, 2020
Annons

Många upplever allt för ofta både huvudvärk eller i värre fall migrän. Men nu finns en enkel kur mot det hela, som i de flesta fall lindrar smärtan rejält – och allt du behöver är bara en liten isbit!

Tricket, som har fått namnet ”isbitstricket”, sägs kunna eliminera både trötthet och andra väldigt vanligt sjukdomstillstånd på bara ett par dagar. I Kina har det funnits sedan länge tillbaka, och går under termen kinesisk akupressurmetod, som egentligen vem som helst kan utföra.

Annons

Punkten på nacken som vi pratar om kallas för Feng Ku i kinesisk medicinsk term och är en tryckpunkt som släpper ut endorfiner när något kallt berör den.

Allt som behövs är en liten isbit

Om du placerar den lilla isbiten på Feng Ku, eller för enkelhetens skull binder fast den med hjälp av ett bandage eller dylikt, i cirka 20 minuter kommer du garanterat att märka en rejäl skillnad! Lättast är om du utför processen genom att ligga på mage.

Enligt Littlethings kommer du att känna efter bara 40 sekunder hur värme och lyckorus sprider sig i kroppen; detta tack vare att endorfiner frigörs i blodet.

Men det är inte bara huvudvärk och migrän som det råder bot mot. Många har hävdat att de får en mycket bättre sömn, matsmältning, lindrigare PMS och bot mot nackspärr. Folk har även hävdat att det hjälper mot förkylning!

Återställer kroppens balans

Teorin bakom isbitens effekt handlar om att Feng Ku-punkten återställer den naturliga balansen i kroppen. Så nästa gång du har huvudvärk eller en rejäl migrän – prova då på detta trick! Det rekommenderas att du utför denna process under en veckas tid, där varje session ska vara i 20 minuter med en isbit på Feng Ku-punkten.

Glöm inte att DELA artikeln med dina vänner, så de också kan ta del av detta exceptionella tips!

Annons
Dela på Facebook