Otroligt

Det ser ut som vilka nybakta föräldrar som helst – men titta närmare

av nuntium
14 april, 2020

Det var gott om nyfikna blickar och höga förväntningar när paret ankom till förlossningsavdelningen. Ingen hade någonsin sett ett föräldrapar som det här.

Paret Fernando Machado och Diane Rodriguez är lyckliga över sin lilla bebis, men att vara transperson och förälder i Ecuador är en utmaning.

Annons

De nybakta föräldrarna skiljer sig från normen, då Fernando är biologisk mamma till barnet, medan Diane är dess biologiska pappa.

Fernando Machado föddes som flicka och fick namnet Maria. För Diane Rodriguez var det tvärtom, och hon föddes som pojke.

Nu lever de tillsammans i en lycklig relation.

Ingen av dem har genomgått några könskorrigerande operationer, utan lever i de könsidentiteter de känner sig mest bekväma med.

Paret var överens om att Fernando Machado skulle bära deras barn, när de ville göra babydrömmen till verklighet.

Det modiga paret var inte rädda för att dela nyheten om sin graviditet i sociala medier eftersom de ville visa att de är ett par med samma drömmar som många andra.

De hoppas att deras öppenhet kommer leda till större acceptans av transpersoner i Ecuador.

– Vi försöker döda myter, berättar den nyblivna mamman, som är medveten om att det är en svår uppgift då hon tidigare utsatts för våld och mobbing.

Enligt Hefty.com blev Diane Rodriguez kidnappad och misshandlad 2012.

Det var fullt av nyfikna blickar på sjukhuset när bebisen var på väg.

Par som Fernando Machado och Diane Rodriguez är en ovanlig syn i det offentliga rummet i Ecuador, där förlossningen skedde utan komplikationer.

Annons
Dela på Facebook