Hälsa

Det här händer med dina bröst – om du inte använder BH på ett tag

av nuntium
18 december, 2018
Annons

Att ta på sig en BH går ofta på automatik, man tänker inte så mycket utan sätter bara på sig den. Kvinnor har i flera decennier använd BH för att ge stöd åt brösten och få en finare form.

Alla kvinnor kan nog hålla med om att det är otroligt skönt att komma hem efter en arbetsdag och få ta av sig Bh:n.

Annons

Att ens bröst blir sämre av att inte vara i en BH varje dag är inte sant. Här nedan är fem saker som händer med dina bröst om du inte använder den på ett tag.

1. Brösten blir större

Brösten kan bli upp till en kupstorlek större. Anledningen är att du tränar dina bröstmuskler för att motstå gravitationen nedåt, vilket gör att dina bröst blir större och du blir dessutom mer rätryggad.

2. Du sover bättre

Man bör inte sova med BH, men för att man ska sova helt avslappnad krävs det att man sover utan BH.

3. Finare form

Enligt en fransk studie som är utförd under en längre tid motbevisar ryktet om att en BH förbättrar formen på ens bröst. BH:n håller tillbaka bröstens naturliga rundhet och förmågan att peka utåt.

4. Dem mår bättre

Dina bröst kan faktiskt må dåligt dom också. Den franska studien visar också att en BH kan orsaka mer skada än nytta om den inte är en exakta storleken som passar brösten. Har man fel storlek eller en BH som inte sitter så bra kan blodcirkulationen försämras och det kan påverka din andning.

5. Bättre hållning

En BH försämrar bröstmusklerna vilket gör att brösten kommer att peka nedåt, på så sätt kommer de tappa sin naturliga förmåga att stå utåt.

Källor: Medical News TodayNCBICosmo.

Dela på Facebook

Annons