Hälsa

Dessa saker händer i din kropp om du börjar äta honung varje dag

av nuntium
22 februari, 2019
Annons

Människor försöker jämt och ständigt att hitta det perfekta livsmedlet för att hålla ens kropp i trim, men det måste också smaka gott.

Man behöver inte uppfinna någon mirakelkur utan det finns faktiskt i naturen.

Annons

Något som är ett bra exempel på detta är honung, det är känt för en hel del hälsosamma egenskaper.

Det är dock inte så många som faktiskt har koll på hur honung kan hjälpa kroppen att må bättre och läka.

Honung och vitlök är bra tillsammans för att hålla immunförsvaret starkt, därför är denna huskur bra i förkylningstider.

Du behöver:

3-4 vitlöksklyftor

En kopp honung

En liten burk med ett lock

Gör så här:

Hacka upp vitlöken i små klyftor och lägg dem sedan i burken. Häll över honung. Täck burken med ett lock och låt blandningen få dra sig ett par dagar.

Ta en sked av detta varje dag på fastande mage och du kommer att börja känna hur kroppen mår bättre efter några dagar.

Här nedan är 6 saker som händer i din kropp om du äter honung varje dag.

1. Renar kroppen

Honung innehåller massor med antioxidanter, proteiner och vitaminer som kan rena kroppen från gifter om du äter honung regelbundet.

2. Tappa övervikt

Bär du på några extrakilon ska du minska på sockerintaget, och honung är ett bra komplement som sötningsmedel. Studier har visat att en kost som innehåller honung kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar hos överviktiga personer.

3. Sänker kolesterolet

Honung har inget kolesterol alls, dess mineralet och vitaminer kan bidra till att du minskar nivåerna av dåligt kolesterol, enligt BBC.

4.Stärker hjärtat

Honung kan förhindra artärer från förträngning och på så sätt bekämpa hjärtsjukdomar.

I en studie som Daily Mail skrivit om fick 25 män mellan 18 och 68 år dricka en blandning av 4 msk honung i ett glas vatten. Därefter visade det sig att detta förbättrade nivåerna av antioxidanter i deras blod.

5. Friskare mage

Många rekommenderar att äta en sked manukahonung på fastande mage eftersom honung har antibakteriella egenskaper. Den ritualen kan förebygga olika sjukdomar som tillhör mag-och tarmkanalen.

6. Håller dig avslappnad

En studie visar att varm mjölk verkar lugnande och fungerar mot sömnproblem. Honungen spelar en stor roll på samma sätt. För att aminosyran tryptofanet i mjölken ska kunna verka behöver den lite hjälp av insulin. Insulin tillverkas i kroppen när vi äter något sött – som honung.

Dela detta vidare så fler får ta del av detta.

Dela på Facebook

Annons