Otroligt

De siamesiska tvillingarna fyller 27 år – och fattar ett livsavgörande beslut

Annons
av nuntium
8 juni, 2018
Annons

 

Abby och Brittany Hensel är tvillingar. De skrev medicinsk historia vid födsels för 27 år sedan, och har sedan dess blivit kända över hela världen.

Annons

Men varför?

Vid den tiden var det väldigt sällsynt att sammanväxta tvillingar med samma torso skulle överleva graviditeten.

Tvillingarna har varit med i tv-dokumentärer och har varit i media runt om i världen efter den otroliga och historiska födseln blev känd. Åren har gått och nu har de nyligen fyllt 27 år.

Då spreds också en intressant nyhet världen över, vilket kommer att påverka dem själva, men även andra också.

De har delat kropp i 27 år, i en såkallad dicephalic parapagus störning. Det är en mycket ovanlig form av sammanväxta tvillingar som delar samma torso, men med två separata huvuden. Det bästa för läkarna är att inte skilja tvillingarna åt, förutom i de fall då dem är tydligt döende.

När det gäller Abby och Brittany, som växte upp tillsammans, har fascinerat en hel värld. De föddes i Minnesota i USA 1990. Man tror att endast cirka 11 procent av alla sammanväxta tvillingar föds som Abby och Brittany, med en kropp och två huvuden.

Både Abby och Brittany har sin egen kropp på överkroppen, vilket innebär att de har två hjärtan, fyra lungor och två magar.

De har vuxit upp med stora utmaningar men har klarat av en hel del. De har tagit examen vid universitetet tillsammans och de har även tagit körkort.

De specialiserar sig i matematik och vill arbeta som lärare. De vill stötta barn i mellanstadiet och de säger att dem tror att deras unika egenskaper kan göra att barnen kan fokusera mer i klassrummet.

Nu har de fått jobb på en kommunal skola, ungefär en timme hemifrån och enligt rektorn är dem redan väldigt omtyckta av barnen.

Se klippet nedan:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Annons
Dela på Facebook