Djur

Därför sparkar din hund alltid i marken när den har bajsat

Annons
av nuntium
10 oktober, 2019
Annons

Hundar är fantastiska djur och dom kallas ofta för människans närmaste vän. Ett band mellan människa och hund kan bli otroligt stark. Något man ofta behöver göra när man är hundägare är att gå ut med hunden någon gång per dag, så den kan utföra sina behov. Även om det inte alltid är så roligt att gå ut, så ger det en anledningen till att gå ut och få motion.

Om du har en hund så har du säkert lagt märke till att den alltid sparkar i marken när den har bajsat. Men varför gör den detta egentligen? Det är en fråga som har intresserat och förbluffat människor under en längre tid, men nu har man äntligen ett svar på varför den gör så.

Annons

När man får reda på den intressanta anledningen som så kommer man alltid tänka på detta när man är ute och går med vovven!

Man brukar säga att hunden är människans närmaste vän. Vänskapsbandet mellan en människa och hund kan bli otroligt stark.

Men varför sparkar den alltid i marken när den har bajsat? Nu får vi äntligen svaret!

Det har länge funnits många olika teorier om varför. Men anledningen handlar om att hunden vill markera revir. När hunden sprätter med benen markerar de revir och ger signalen till andra hundar att de är dominanta, att detta är deras område och ingen annan bestämmer. Dessutom avges speciella kemikalier från hundens tassar som heter feromoner. Dessa feromoner säger till andra hundar att det är dom som är bossen på detta område.

Men detta är långt ifrån den enda anledningen till varför. Se mer i videoklippet här under, och dela det med dina vänner så dom också får reda på det!

Se mer här under:

Annons
Dela på Facebook