Djur

Cirkuslejonen Tarzan och Tanya har varit inlåsta i 8 år – titta nu på deras reaktion när de släpps fria

Annons
av nuntium
31 juli, 2020
Annons

De här lejonen har levt i fångenskap i 8 år, men nu släpps de äntligen fria. Se deras fantastiska reaktion.

Under en väldigt lång tid har cirkusar och cirkusdjur setts som en rolig show och familjeunderhållning. Men under de senaste åren har fler röster höjts om de hemska förhållanden som djuren på cirkusar lever i.

Annons

Djuren är ofta uppvuxna i fångenskap och lever sina liv i små trånga burar. Som tur är så har synen på cirkusdjur ändrats och de börjar fasas bort från showerna.

Organisationen Animal Defenders Incorporated, ADI, är en internationell kampanjgrupp som skyddar djur från alla slags missförhållanden. Deras mål är att befria djur i fångenskap, rapporterar Animal Channel.

Befriade lejon och tigrar

En av ADI:s största åtaganden är en global kampanj där man riktar sig mot just cirkusar och uppmanar regeringar runt om i världen att stänga ned cirkusar som använder sig av vilda djur.

ADI åkte då till en cirkus i Guatemala för att befria nio tigrar och två lejon. Jan och Tim, som är chefer för organisationen var med på plats och fick se den hjärtskärande sanningen.

Tarzan and Tanya in their circus cage

Publicerat av Animal Defenders International Lördag 4 juli 2020

Bland djuren fanns det två lejon, Tarzan och Tanya, som var i väldigt illa skick efter ett liv av lidande inlåsta i små burar.

Därför bestämde sig ADI för att rädda djuren direkt.

Organisationen tog med sig djuren till ett nytt större hem, där de får undersökas och läka.

Publicerat av Animal Defenders International Lördag 11 juli 2020

När Tarzan satte sina stora tassar mot gräset en första gång blev han rädd, men så fort de två katterna fick ströva runt på gräset ett tag kunde alla se hur de båda lejonen utstrålade ren och skär lycka.

Vilda djur förtjänar inte att leva i fångenskap, därför är det jobb som organisationer som ADI gör så viktigt.

Vi hoppas Tarzan och Tanya får ett lyckligt slut på sina liv i det fria!

Annons
Dela på Facebook