Oj

Cecilia besökte H&M för att köpa byxor – lämnade i tårar

Annons
av nuntium
26 juli, 2019
Annons

Ceclia var på jakt efter ett par nya byxor, men efter hennes upptäckt i H&M:s provrum började hon gråta. Nu får hon stöd i sociala medier.

Ceclia besökte H&M för att köpa byxor. När hon provade kläderna i affärens provrum var det dock något som var fel. Inga av byxorna passade, varken i hennes storlek eller den största storleken som fanns, 44.

Annons

– Det var hemskt, man vet varken upp eller ner. Man vill helst bara försvinna genom golvet. Alla möjliga tankar kom upp, dem flesta var att gå ner i vikt, eller använda spansk för att se ut som om jag gått ner i vikt, säger Cecilia till Modette.

Det blev alltså inga byxor för Cecilia, och istället så slutade besöket i tårar och en sårad självkänsla.

Källa: Imgur

Efteråt kände hon sig så besviken att hon delade med sig av sin frustration i ett inlägg på Facebook. Hon fick mycket stöd av olika personer som kände igen sig i situationen.

– Mitt inlägg fick blandande responser! Många förstod och delade mig sig av sina egna erfarenhet. Fick många fina PM också, där tjejerna tackade för att jag la ut detta! Men sen fanns det även många som la ut onödiga kommentarer som ”ta en större storlek bara”, kändes som dem aldrig haft den paniken i ett omklädningsrum, berättar Cecilia för Modette.

Men Cecilia tycker att H&M borde ta mer ansvar för sina storlekar.

– Hade jag kunnat säga något till H&M hade det nog varit att be dem ska ta och kliva ner från kontoret och gå ut bland folk. Se vilken skada dem gör på både unga och äldre tjejer. Dem borde se till att deras storlekar är det dem säger, en storlek 38:a ÄR EN 38:a, inte en 36:a eller en 42:a. Ska det behöva vara så svårt? Det är inte rymdfysik precis!

Efter kritiken från sociala medier har H&M nu valt att besvara kritiken kring storlekarna på kläderna.

Johanna Dahl, PR och kommunikationschef på H&M Sverige säger att de använder samma kroppsmåttabeller på alla marknader och avdelningar. Att tjejer reagerar på att kläder krymper i storlek beror oftast på plaggens passform.

– Den upplevda storleken på ett plagg kan variera baserat på passformen som plagget är designat för att ha, exempelvis genom att plagget ska ha en lösare eller mer kroppsnära passform, säger Johanna till Modette.

Annons
Dela på Facebook