Hälsa

Bränt dig i solen i sommar? Då ska du göra de här 7 sakerna direkt

Annons
av nuntium
26 juni, 2020
Annons

Värmen är äntligen här och visst finns det inget bättre än att ligga och mysa under sommarsolen? Men man måste även vara försiktig, för att bränna sig i solen kan både vara smärtsamt och potentiellt farligt. 

Här är 7 tips på hur du skyddar och återfuktar huden på bästa sätt, så du kan fortsätta njuta av det fina vädret hela sommaren!

Annons

1. Svalka huden i kallt vatten

Om du bränt dig så bör du svalka av huden så fort som möjligt. Lugna ner brännskadan genom en kall dusch eller släng dig i havet en stund.

2. Sluta sola

Efter att du har bränt dig så bör du undvika solen den närmsta tiden. Ligg i skuggan resten av dagen, det kommer fler soldagar vi lovar!

3. Ta en värktablett

Visste du att värktabletter faktiskt kan lindra smärtan vid bränskador?

4. Behandla huden med gurka

Gurkor är perfekta för att kyla ner huden under en längre tid. Lägg gurkskivor på de kroppsdelar där du har bränt dig och låt de ligga kvar för en effektiv återfuktning.

5. Smörj in dig med bodylotion

Solkräm, aloe vera och andra hudkrämer lugnar effektivt ner din brännskadade hud. Bodylotions som innehåller hyaluronsyra är extra fuktbindande och ger bra lindring.

6. Välj löst sittande kläder

Vi som har bränt oss vet hur ont det gör när kläderna skaver mot den brända huden. Undvik detta genom att välja löst sittande plagg.

7. Täck din kropp med kläder

Om du har bränt dig svårt är det bäst att undvika direktkontakt med solen ett tag. Annars riskerar du att förvärra brännskadan.

Källa: Pexels

Tänk på de här tipsen så kan du fortsätta njuta av solen i sommar!

Annons
Dela på Facebook