Intressant

Brandmännens varning: Därför får du ALDRIG lämna en vattenflaska i bilen under varma dagar

Annons
av nuntium
19 augusti, 2020
Annons

Brandmännen kommer med en viktig uppmaning som vi bör ta på allvar.

Under sommarens varma dagar är det viktigt att dricka mycket vatten, därför bär många med sig vattenflaskor under dagen. Det är så klart bra, men vissa glömmer ta med sig sina flaskor när de lämnar bilen, vilket kan sluta olyckligt.

Annons

Ett elbolag i Idaho, USA, berättar om hur just detta kan få en tråkig utgång. Om man lämnar vattenflaskor i en bil under en varm sommardag så kan det faktiskt börja brinna.

För att uppmärksamma människor på risken så har elbolaget publicerat en video som visar hur enkelt branden kan börja. Otroligt nog hände detta nästan en av deras batteritekniker Dioni Amuchastegu.

 – Jag tog en tidig lunch och satte mig i min lastbil när jag märkte att det kom rök. Då såg jag att solen reflekterades genom fönstret och rakt på vattenflaskan som höll på att sätta fyr på sätet.

Fungerar som en lins

Elbolaget berättar att vätskan i flaskan kan fungera som en lins som koncentrerar solens strålar till en viss punkt. Om man har otur är det tillräckligt för att en brand ska uppstå.

De avslutar med att uppmana folk att lägga sina vattenflaskor på ställen som solen inte kommer åt i bilen.

I videon visar dem hur en vattenflaska tar fyr i bilar:

Safety Check: Water Bottle in a Hot Car

Did you know that on a hot day, a see through water bottle in your car has the potential to start a fire? Neither did Stations Battery Technician Dioni Amuchastegui.

Publicerat av Idaho Power Torsdag 13 juli 2017

Hade ni koll på detta? Dela och tipsa vänner och familj!

Annons
Dela på Facebook