Familj

Brandmännen tar mobiltelefonen ifrån strandbesökarna: ”Den farliga trenden måste stoppas”

Annons
av nuntium
30 juli, 2019
Annons

Klippet som sprids supersnabbt i Sverige. Brandmännen från Södra Älvsborgs Räddningstjänst är orsaken och som sprider budskapet.

Mattias Arvidsson, brandman och Pontus Studahl, brandingenjör, är killarna som man får se i klippet. De vistas på stranden och går fram till besökarna och tar ifrån de deras mobiltelefoner. Varför tänker ni, men efter får vi se hur de gör de vuxna medvetna om barnen som leker i vattnet.

Annons

”Låt mobilen vila på badstranden”, skriver räddningstjänsten på Facebook.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Idag har vi spelat in film! 📹 🎬 Med sommarvärmen strömmar badsugna familjer till sjöar och vattendrag. Tyvärr kan det behövas en påminnelse om vad som bäst behöver vår uppmärksamhet på stranden. #särf

Ett inlägg delat av Räddningstjänsten SÄRF (@raddningsarf)

Mobiltelefon är något de flesta har i dagens samhälle och inte bara det. Det är en stor del av våran vardag och har även visat sig vara farligt och skadligt för oss på olika vis. En sådan sak är surfandet framför ratten i bilen – något som lett till att det blivit olagligt. Det har gjorts studier som visar att småbarn inte får den uppmärksamhet de behöver av sina föräldrar på grund av mobiltelefonen.

Den här gången är det åter igen barnen som blir lidande av sina föräldrars mobilsurfande. Barnen leker på stranden och i vattnet medan deras föräldrar sitter med näsan i mobilen. Aftonbladet pratar med Caroline Olausson som är kommunikatör vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund som menar att den farliga trenden måste stoppas

Facebook-filmen som sprider budskapet

Räddningstjänsten vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund fick nog och valde att göra en liten film för att kunna sprida budskapet till människorna.

Mattias och Pontus syns i filmen och för att uppmärksamma föräldrarna att hålla koll på sina barn, tar de mobilerna ifrån dem. Ögonen borde vara på deras barn, inte i telefonen.

Filmen publicerades redan förra året och har nått fram till tusentals människor men fortsätter att spridas. Håll koll på dina barn och lek med dem istället för att sitta och kolla på telefonen! Budskapet är otroligt viktigt.

Annons
Dela på Facebook