Kärlek

Är ett öppet förhållande något för dig? Så här vet du säkert

Annons
av nuntium
15 oktober, 2020
Annons

Går du i funderingar kring ifall flersamma relationer passar dig? Här är fem frågor som hjälper dig få klarhet i hur du egentligen föredrar att leva.

1. Har du någon relation idag?

Har du ett förhållande? I så fall, hur ser det ut? Tycker du det fungerar bra? Är du singel? Vad vill du få ut av ett förhållande och vad är viktigt för dig?

Annons

2. Vad har du för tankar kring monogami och polygami?

Om du tänker tillbaka på dina tidigare relationer, hur har de varit? Fundera också över vad sex betyder för dig, är det något som kan särskiljas med kärlek eller hör de ihop? Hur skulle det kännas att ha sex med någon annan än din partner?

3. Om du har en partner, hur skulle du reagera om hen hade sex med någon annan?

När du tänker på att din partner har sex med någon annan, vilka känslor väcks till liv? Känns det bara fel? Vad är det värsta respektive bästa som kan hända er relation?

4. Hur hanterar du dina känslor?

Ställ dig frågan om du har lätt för att prata känslor med andra och uttrycka vad du känner. Är det enkelt eller svårt? Håller du oftast allt inom dig eller är du raka motsatsen? Är du svartsjuk? Utifrån ditt perspektiv, vad brukar konflikter i tidigare förhållanden handla om?

5. Hur tillgänglig är du?

Att träffa fler personer än en tar mycket tid och energi. Skulle det kännas bra att exempelvis umgås med två olika personer på en och samma vecka? Försök sätta in dig i situationen och fundera över om du skulle kunna hantera andras behov av närhet och kärlek samtidigt som du inte glömmer bort dig själv.

Källa: RFSU

Annons
Dela på Facebook