Djur

Alla trodde att apan hade stulit valpen – tills de såg vad det egentligen handlade om

Annons
av nuntium
5 oktober, 2017
Annons

Att djur – precis som vi människor – har modersinstinkter råder det absolut inget tvivel om. Och det kan den här apan stryka under!

Bilderna nedan är publicerade på The Logical Indians Facebook-sida, och är ett riktigt bra exempel på att djur har modersinstinkter, precis som vi människor.

Annons

Tror att apan stulit valpen

Till en första början tror alla att apan har stulit den lilla hundvalpen. När de istället får se vad det handlar om mjuknar allihopa!

I den indiska staden Red kunde folk bevittna en apa som bar runt på en liten hundvalp, vart hon än gick. Till en början trodde de flesta att apan hade stulit valpen, eller att hon använde den som en leksak. Men när folk började att titta närmare insåg de snabbt att det hela handlade om något helt annat!

Apan tog nämligen hand om hunden, med både omsorg och uppmärksamhet – precis som om det vore hennes egen lilla bebis. Hunden blev inte bara buren, utan matades och fick skydd mot andra djur, bland annat en aggressiv gatuhund.

Här skyddar apmamman hundvalpen från en argsint gatuhund

Indier, som mer eller mindre hamnade i åskådarvy, gav apan något att äta. Istället för att själv ta maten såg apan till att valpen fick det i magen – och hon väntade tålmodigt tills den lilla magen var mättad. Man kan utan tvekan säga att det är en hjärtgripande historia, och de som bevittnade händelseförloppet blev berörda ända in i själen.

Att apor är intelligenta råder det inget tvivel om, och naturen bjuder verkligen på helt fantastiska och fina stunder! Varför apan valde att beskydda och ta hand om hundvalpen framgår inte, men gissningsvis kan det handla om att hon själv har förlorat sitt barn.

Glöm inte att DELA artikeln om du – precis som vi – blev alldeles varm inombords!

Annons
Dela på Facebook