Klockrent

Älgkalven närmar sig soldaten i skogen – då förstår han vad den lilla varelsen försöker berätta

av nuntium
4 juni, 2018
Annons

Prikko Erich Jyri är soldat i försvarsmakten i Estland, och har nyligen blivit stationerad med hans enhet vid sjön Võrtsjärv i Estland.

En dag när han satt där hade Prikko gått in i skogen för att leta efter en ”alternativ toalett”, som han kallade det. Men det tog inte lång stund innan han fick ett oväntat besök.

Annons

Plötsligt såg Prikko syn på något som verkligen fick hans uppmärksamhet. Först trodde han att det var en hund som sprang mot honom.

Men det visade sig snabbt att detta inte var en hund, utan en annan hårig varelse. Det var en älgkalv som gick runt för sig själv och sprang rakt ut på Prikko.

Prikko ville inte skrämma kalven, förutsatt att älgmamman fanns i närheten. Därför var han väldigt lugn och satt helt tyst.

Men kalven hade andra planer för Prikko. Han var väldigt nyfiken på soldaten, så han placerade sig bredvid mannen.

Älgen var lite försiktig i början, men började snart att nosa på sin nya vän. Sakta men säkert kom älgen närmare Prikko och började att slicka på honom, men han gav sig inte där. Kalven försökte också leta efter mjölk hos Prikko. Älgen var helt enkelt hungrig.

Prikko älskar djur så han följde bara hans instinkter. Han kände snabbt ett ansvar för att hjälpa älgen, men han kunde inte mata den själv.

Höll tummarna på det bästa

Prikko ringde en veterinär för hjälp. Han undrade vad han skulle göra. Veterinären berättade för Prikko att han bara skulle sitta där och fortsätta med det.

Men veterinären skickade också ut en expert som tog med sig mjölk. Efter att ha matat älgen gick Prikko tillbaka till resten av hans trupp. Han visste nu att han hade gjort allt han kunde för kalven. Nu borde den ha tillräckligt med energi för att leta efter sin mamma.

Han höll tummarna och hoppades på det bästa.

Nästa morgon återvände Prikko till platsen, men han kunde inte hitta älgkalven igen. I samma område hittade han några stora älgspår tillsammans med några små. Ett tecken som gjorde honom lättad och glad.

Det var bevis på att den lilla älgen hade hittat sin mamma!

”Jag ville bara att kalvens mamma skulle hitta honom och jag blev otroligt glad när jag fick nyheterna att de hittat varandra”, sa Prikko till The Dodo.

Prikko är en soldat som ansåg att det är hans plikt att hjälpa djur. I det här fallet fullbordade han uppdraget perfekt.

Se klippet här:

Glöm inte bort att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook

Annons