Kärlek

9 sexuella tecken på en ohälsosam relation!

Annons
av nuntium
8 februari, 2018
Annons

Det sex ni har kan vara en riktigt bra indikator på om du är i en sund relation. Inte för att alla dåliga eller obekväma sex tyder på att förhållandet är i dåligr, men det finns sexuella tecken på en ohälsosam relation.

Till att börja med bör sex alltid vara något du vill. Det bör också vara en typ av sex som du känner dig bekväm med. Och du bör definitivt ha en röst för att uttrycka vad du gillar och inte gillar. Om dessa saker inte stämmer in på ert sexliv, kanske du har problem med tillit, kontroll och respekt. Och ibland är problemet inte din partner, det är faktiskt du. Människor med låg självkänsla, instabilitet att anförtro, och problem med förtroende kan påverka hur och när ni har sex.

Annons

Om ni har dålig sex ibland, kan det vara tillfälligt. Men om dålig sex är en regelbunden del av ert liv, är det värt att ta lite tid och fundera på varför. Åh, och dålig sex är inte det enda problemet. Du kan ha riktigt bra sex – värdens grymmaste sex – det är fortfarande problematisk. Bra sex regelbundet med olika känslomässiga engagemang eller olika givande och tagande kan också peka på ett problem.

1. Att ge & inte ta

Det är trevligt att vara en givare, men om du alltid är en givare och aldrig en som tar, bör du verkligen fråga dig själv varför. Det kan vara så att du är en människo-behagare. Människo-behagare går den extra milen och kräver inte något i gengäld, eftersom de inte har bra färdigheter när det gäller att hantera konflikter. Människo-behagare kan ibland också sakna den självkänsla som krävs för att omfamna sina egna behov och önskemål. Om din partner alltid kräver att du ska behaga honom eller henne samtidigt som den erbjuder väldigt lite tillbaka, kan din partner har problem med kontroll och respekt. Bra kärlek ‘innebär att båda parter får vad de vill ha.

2. Falska reaktioner

Om någon av er är fejkar det, kan det innebära att det finns en uppdelning i förtroende och kommunikation. I en sund relation, har alla parter fritt spelrum att säga vad som fungerar och vad som inte gör det. De bryr sig om varandras glädje. Fejkar de kan det tyckas vara ett trevligt sätt att ge din partner en förtroendeökning, men din partner kan se det som en form av lögn. Problemet med att fejka kan bara vara att du vill få det överstökat, eller att din partner inte får det gjort den här gången, men det kan också vara så att du saknar känsla av tillit och säkerhet för att uttrycka dina behov.

3. Förnedrande på ett dåligt sätt

Jag pratar inte om någon form av kinky sex som ni båda vill. Jag talar om att en partner gör att den andra parten känner sig som ett objekt utan deras samtycke. Jag talar om förnedring, utskällningar, våld och annat beteende som gör att du känner dig som ruttet kött på insidan. Om detta händer dig, och du känner att du kan tala, måste du göra det. Din partner kanske bara spelar ut en fantasi som du aldrig har motsatt dig i. Å andra sidan, om din partner inte kan ser att du uppenbarligen inte njuter själv, är det förmodligen något snett. Om du inte känner att du kan prata med din partner om den här typen av sexuellt beteende, har du definitivt ett problem.

4. Inte vad du vill

Någon du har sex med bör bry sig om vad du vill. Om du har berättat för din partner och om igen att du inte gillar något och de fortsätter att försöka det, korsar personen en gräns och det är inte hälsosamt. Om din partner korsar denna linje i sovrummet, är det troligt att de inte har mycket respekt för dina gränser i andra aspekter av din relation. Plus, jag känner ett behov av att påpeka att det finns en mycket fin linje mellan att inte respektera dina gränser och sexuella övergrepp.

5. Osäkert

En av de klassiska tecken på en ohälsosam eller ovettigt förhållande är när en partner sätter en annan partner i riskzonen, sexuellt. Din partner kan tvinga dig till att ha oskyddat sex, sex offentligt mot din vilja, eller sex där du blir skadad på något sätt. Om så är fallet, måste du söka hjälp direkt. Din partner kan inte bara utsätta dig för sexuellt överförbara sjukdomar, du kan också bli allvarligt skadad. Du kan också ta en graviditet som du har mycket lite kontroll över. Detta är en stor röd flagga.

6. Antas inte vald

Vid själva kärnan i idén om samtycke är önskan. Du samtycker att du vill ha sex. Om sex är aldrig är ditt val eller idé, utan något som händer dig när din partner vill det, då kommer jag att lämna över dig denna jätte låda med röda flaggor. Sex när du inte vill ha sex är inte din plikt. Det är våldtäkt. Du har inget ansvar för att möta någons sexuella behov när du inte vill. Detta beteende beror inte bara på kontroll, men det kan lätt övergå i våld. Din kropp är din kropp.

7. Aldrig intimt

Undanhålla kärlek, närhet, och ömhet är ett av de sätt missbrukare kontrollerar och manipulerar sina partners. Sex, åtminstone ibland, handlar om anslutning. Visst, ibland kan man bara vilja smälla runt varandra på ett djuriskt sätt, men om du verkligen är i en verklig relation, ska du också ibland ha en intim upplevelse. Om din partner bara använder dig och sen kastar bort dig, eller aldrig vill vara intim, älska, vara söt och mild, eller visa att han eller hon bryr sig, är det förmodligen ett tecken på ett större problem.

8. På de gamla viset & avsluta det

Om du är kär i någon, och under förväntningar att ni bygger en relation tillsammans, och han eller hon spelar på det för att få sex, är inte hälsosamt. Du är inte i en relation, du används för sex och den person som utnyttjar dig du leker med dina känslor på samma gång. Tro mig när jag säger att du förtjänar så mycket bättre. Och medan vi är inne på ämnet, om detta verkar vara ett vanlig problem för dig, kanske vi borde prata om din självkänsla.

Couple sitting on sofa with arms folded, looking angry

9. Hantera mekanism

Make-up sex är bra, men det beror på att striderna har hänt, som uppgörandet också har. Om ni bara kasta er i säng varje gång konflikt uppstår, använder du sannolikt sex som en hanterande mekanism för obehagliga känslor eller som en undvikande taktik. Även om du känner dig bättre efter din torktumlare, kommer dina problem fortfarande att vara där.

Sex är tänkt att vara underbart, och alla som tar det underbara ifrån dig förtjänar inte en plats vid bordet. Eller en sida av sängen.

Se klippet här under:

Annons
Dela på Facebook