Nyheter

8 åriga Antons hobby: Plocka skräp och sopor efter skolan

av nuntium
11 oktober, 2017
Annons

Anton Dahlberg har en hobby som många andra kanske inte har. Efter skolan så ser Anton till att gator och torg hålls rena och fina. Nu har hans otroligt fina insats mot samhällets uppmärksammats av tusentals.

När skolan är slut för dagen så går Anton hem och hämtar en sopsäck, handskar och en gripklo för att sedan bege sig ut på stans gator och torg för att hålla rent.

Annons

Avesta tidning har intervjuat Anton som berättar varför han plockar skräp efter skolan: – Jag gör det här för att jag bryr mig om naturen. Det är inte bra för miljön, djuren eller fåglarna, säger Anton.

Invånarna som bor i Avesta har i flera år kunnat se den energiska killen som varje dag efter skolan tar sin dagliga runda för att se om det finns någonting som inte borde ligga där.

Anton och mamma Anna-Karin. Bildkälla: Facebook

Det hela började när Anton och hans morfar begav sig till badplatsen Holmen som ligger vid Dalälven. De skulle bada men de var så himla skräpigt vid badplatsen så de tog ett gemensamt beslut att städa upp tillsammans.

Mamma Anna-Karin är väldigt stolt över sin sons insats mot miljön, drivet och det engagemang som han har. Nu har Anton till och med fått sponsring från kommunen med sopsäckar.

– När han inte är i skolan är han ofta ute och letar skräp. Han är företagsam, har många idéer och ett enormt driv. Eftersom han har mycket energi är det full fart hela tiden. Ibland måste vi tvinga hem honom när det börjar bli mörkt, säger hon till Avesta Tidning.

Anton förtjänar alla likes i världen. Hjälp till och hylla Anton för hans fantastiska insats mot miljön och samhället genom att DELA artikeln vidare.

Dela på Facebook

Annons