Intressant

8 anledningar till varför du borde sova naken

Annons
av nuntium
16 november, 2017
Annons

Att sova ordentligt är oerhört viktigt. Du spenderar större delen av ditt liv sovande. Om du inte sover tillräckligt kan det leda till sömnbrist. Sömnbrist i sin tur kan leda till olika sjukdomar i hjärt-kärlsystemet. Mängden och kvaliteten på sömnen du får återspeglas på din hälsa. Det är därför otroligt viktigt att du får god nattsömn.

Men hur gör man för att få en välbehövlig sömn? Det är flera grejer som spelar in så som vilken temperatur du har i sovrummet, vilka sängkläder du har och om du har persienner eller gardiner fördragna. Till och med luftfuktigheten i rummet kan spela roll. Men i den här artikeln har vi valt att fokusera på vad du ska ha på dig när du sover. Eller snarare, vad du inte borde ha på dig. Så här är en översikt som förklarar varför du bör sova naken för att öka kvalitén på din sömn.

Annons

# Att sova naken i ett mörkt rum, med en genomsnittlig rumstemperatur är någonting som är bra för stimuleringen av sömnhormonet som kallas melatonin. Melatonin är ett mycket viktigt hormon eftersom det samordnar många aspekter av kroppsfunktionerna.

# Sömn utan kläder hjälper kroppen att reglera temperaturen.

# Om par sover nakna tillsammans hjälper det till att skapa ett band och en känsla av förtroende. Att sova utan kläder stärker också förhållandet och skapar en livlig atmosfär mellan dig och din partner.

# När du sover naken släpps ett hormon ut som kallas oxytocin, vilket ger en känsla av lycka och tillhör människan.

# Att sova utan kläder hjälper kroppen att reglera kortisol, vilket är ett stresshormon. Det bidrar också till att eliminera biverkningarna av kortisol, vilket inkluderar konstant hunger och viktökning.

# Att sova utan kläder hjälper dig även att sova bättre och i sin tur förbättrar din kropps allmänna välbefinnande. Känslan som du får när du sover naken och den lätthet som du kan vrida och vända dig i sängen gör dig avkopplad och får dig att sova bättre.

# Att sova naken förbättrar blodcirkulationen i huden. Det möjliggör också att din kropp svettas på en normal nivå, vilket är en viktig funktion för att vi ska känna oss bekväma.

# Sova naken bidrar till en kvalitetssömn som kan hjälpa till att hantera stress.

Det här är några tips som kan vara till nytta för att förbättra din sömn. Det kan helt klart vara värt att prova detta för att se vad det ger för effekt på dig.

Om du vill får du gärna dela denna artikel med dina vänner så de också får ta del av dessa tipsen.

Glöm inte bort att gilla Nuntium för fler läsvärda artiklar.

 

Annons
Dela på Facebook