Hemskt

7-årig pojke dog i en drunkningsolycka – 10 år senare upptäcker föräldrarna de oförlåtliga vid gravstenen

av nuntium
25 maj, 2018
Annons

I juli 2008 fick Tom-Rune Betelsen och Lone Sveum Betelsen uppleva alla föräldrars värsta mardröm. Sonen Svein-Erik Sveum Bertelsen dog i en tragiskt drunkningsolycka, bara 7 år gammal.

Pojken begraves på kyrkogården i Drammen, Norge. Graven blev en trevlig och lugn plats där familjen kunde samlas och sörja.

Annons

Men när föräldrarna och pojkens mormor kom till graven en dag såg det någonting som saknades, skriver Drammens Tidning.

I 10 år har föräldrarna Tom-Rune och Lone saknat sin älskade son. Svein-Erik var bara 7 år när han dog i en tragisk drunkningsolycka sommaren 2008.

”Vi tänker alltid på hur han hade varit nu. Han var en riktig tuffing”, säger Tom-Rune till TV2.

Svein-Erik var en livlig pojke som varm mycket förtjust i drakar och tecknade figurer. Vid gravstenen satt Lone och Tom-Rune ut en liten drake. Sonen hade lekt mycket med den och bara älskade och leka med den.

Men tyvärr fick den inte stå där länge, utan draken blev stulen efter ett par år. Bortsett från drakar var Svein-Erik också mycket intresserad av svärd. Det var ett speciellt svärd som sonen älskade, ett svärd som Svein-Erik hade fått från Legoland.

Och just detta svärd ville föräldrarna också lägga vid gravstenen.

”Jag förstår inte vad det är för fel på människor”

”På grund av vad som hände med draken satte jag fast det ordentligt. Jag  fäste det i armeringsjärn och slog ner de i marken så det skulle hålla.” Säger pappan.

Men när föräldrarna kom till graven såg de att det var något som saknades igen.

”Det är fantastiskt. Jag förstår inte att det är möjligt. Och den här gången måste de verkligen ha spenderat mycket tid och ansträngning. Ett litet barn kan inte ha gjort det, så de måste ha varit en äldre person eller två stycken. De satt fast 30-40 cm, men de har ändå lyckats tagit bort den”, säger Tom-Rune till TV2.

”Jag förstår inte vad det är för fel på människor”, skriver pojkens mamma i ett inlägg på Facebook.

Tack och lov har de fått mycket stöd efteråt både från vänner och bekanta.

”Det finns så många som har haft en relation med Svein-Erik. De är också arga och besvikna. Och blir ledsna för vår räkning”, säger Tom-Rune.

 

Se klippet om händelsen här:

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här nedan, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook

Annons