Kärlek

7 anledningar till att otrogna män inte erkänner förrän de bli påkomna

av nuntium
20 februari, 2018
Annons

Många kvinnor får en meningslös fråga om varför en make inte erkänner sveket? Anledningen till att det är meningslöst, kommer vi till lite senare.

Låt oss först kolla på vilken typ av ”svek” det är och vad vi är vana vid att redan förstå med ordet. Ur ett psykologiskt perspektiv är svek ett av de vanligaste problem som par har, speciellt de som levt tillsammans länge och det inbegriper en utomäktenskaplig affär.

Annons

Psykologer identifierar de sju vanligaste orsakerna till att män ”vänsterprasslar”. Det vanligaste är en tillfällig koppling som inte orsakar några speciella känslor och vanligen inte bär en vanlig karaktär.

Grunden och motivationen för handlingarna är, i de resterande sex typerna, tillkortakommanden i familjelivet, önskan att upprepa förflutna känslor och uppleva känslor samt otillräcklig kärlek.

Ofta blir svek en hämnd, för samma svek, efter det att mannen inte erkänner och känner en viss känsla av fullbordande som motiverar hans handlingar.

Därför kan man dra en liten slutsats om att alla svek är som en typ av brott och har sin egen allvarlighetsgrad och därför måste ha sitt eget straff. Och som för alla ”kriminella”, så har förrädaren rätt att erkänna och inte erkänna sin skuld till dess att det bevisats.

På tal om svek, nämligen varför en äkta man väljer att inte erkänna sina synder, så är det först nödvändigt att förtydliga om det verkligen är så?

Kanske erkänner din man inte för att det inte fanns något att erkänna. Om du tar honom på bar gärning så finns det ju i allmänhet inget att säga eller förklara, det är i dessa fall det inte finns anledning att neka det som skett.

Oavsett om sveket är en uppenbar fakta, men syndaren låtsas att allt är som vanligt och att ingenting har hänt, vad ska man då göra i sådana fall och hur förklarar man sådant beteende?

Det är lärorikt att förstå att svek är stressande, inte enbart för någon som har blivit förändrad utan även för någon som har förändrats. Detta är ursäkterna till varför män inte erkänner förrän de bli påkomna.

#1. Han är rädd.

#2. Han påstår att han inte ville såra dig.

#3. Han beslutade att aldrig göra om det.

#4. Han ville inte förlora dig.

#5. Han kan inte erkänna sina misstag.

#6. Han är inte tillräckligt modig för att erkänna.

#7. Han hoppas att du aldrig listar ut det.

Se klippet här nedan:

Dela på Facebook

Annons