Knep

6 tips för att bli av med myror i köket – helt utan kemikalier

Annons
av nuntium
18 juli, 2019
Annons

Sommaren är äntligen här och vi kan njuta av varmt väder och semester. Tyvärr tar inte insekterna semester och den här tiden på året har många problem med bland annat myror i sitt hus. Därför har vi samlat ett antal tips för att hålla ditt hus fritt från de små inkräktarna.

Att man får myror i sitt hus är inte ovanligt. Speciellt så gillar dem att hålla till i köket, där det finns mycket gott att äta. Myror i sig är helt ofarliga men man vill nog ändå inte ha dem bland sin mat.

Annons

Här är därför några enkla tips du kan prova för att bli kvitt myror i ditt kök.

1. Apelsinskal

Detta tips är både effektivt och ger dessutom ditt kök en god doft. Myror hatar däremot doften av apelsin då frukten är giftig för dom. Sprid ut apelsinskal så ska du se att myrorna drar iväg.

Apelsinskal

Källa: Pixabay

2. Vitlök i vatten

Myror är inte heller några stora fan av vitlöksdoften, enligt Steg för hälsa. Sjud vitlöksklyftor i vatten under cirka 15 minuter. Sedan kan du hälla vätskan i en sprayflaska och spruta runt om i köket.

Källa: Wikipedia

3. Kanel

Blanda en halv tesked kanel med två deciliter vatten och rör om. Sedan häller du vätskan i en sprayflaska, precis som ovan, och spraya på alla myr-områden. Det funkar även bra att lägga ut kanelstångsbitar runt om i köket, myror hatar även den här doften.

Källa: PxHere

4. Vinäger

Även den är doften hatas av myrorna. Om du inte har något av ingredienserna som tidigare nämnts så kan du med fördel fylla sprayflaskan med vinäger utblandat med vatten.

Below is the basic recipe for the Borax Ant Killer.Materials:· 1/2 cup sugar· 1 ½ tbsp. Borax (find in laundry…

Publicerat av Lisa Woelke Måndag 18 maj 2015

5. Peppar

Även peppar är en ingrediens som får myrorna på flykt, skriver Steg för hälsa. Blanda mald peppar med vatten och se myrorna retirera från ditt kök.

Källa: Wikipedia

6. Pepparmynta

Myror fullkomligen hatar pepparmynta, som har en väldigt stark doft. Använd dig av pepparmyntsolja blandat med vatten eller hela pepparmyntsblad. I videon nedan visar de hur man jagar bort myror med pepparmynta:

Annons
Dela på Facebook