Intressant

6 kusliga mysterier genom historien – som fortfarande inte är lösta

av nuntium
26 juli, 2019
Annons

Historien är fylld av kusliga mysterier, som trots att de hände för länge sen fortfarande inte är nära att bli lösta. Här är 6 olika mystiska händelser som ingen har någon förklaring för, och kanske aldrig lyckas lösa.

1. Den mystiska olyckan vid Djatlovpasset

I de ryska Uralbergen hände något oförklarligt i februari 1959. En grupp av akademiker och studenter från Uralbergens tekniska högskola slog läger vid bergen en kväll. Efter att ha ätit middag på kvällen så gick alla i gruppen och lade sig för natten.

Annons

Efter en tid upptäckte man dock det fasansfulla, alla medlemmar i gruppen hittades nämligen döda, helt utan förklaring. Räddningsgruppen som anlände till platsen fann att tälten var upprivna inifrån och det fanns fotspår runt lägret från bara fötter.

Under letandet hittade man två döda kroppar lite längre bort i skogen. Det märkliga var att kropparna var helt nakna, förutom underkläderna, vilket var bisarrt då detta var under vintern med temperaturer på 15 minusgrader.

När man senare hittade fler kroppar så blev man förbluffad över de mystiska omständigheterna kring deras död. En person hade dött av kraftigt våld, en annan saknade sin tunga och en tredje hade svåra brännskador. Andra offer hade kräkts blod och krossade revben, men inga andra tecken på fysiskt våld.

Många av kläderna som hittades på platsen visade även höga halter av radioaktivitet, helt oförklarligt. De mystiska omständigheterna fick den sovjetiska utredningen att fastslå att de offren hade dött av ”en framtvingad okänd kraft”, enligt Wikipedia.

Det finns många teorier kring de märkliga skadorna som expeditionens medlemmar dog av, men än idag så finns det ingen förklaring till situationen.

Olyckan vid Djatlovpasset

Källa: Wikipedia commons

2. De mystiska försvinnandena på motorvägen i British Columbia

På motorvägen ”British columbia Highway 16” i Kanada har totalt 19 kvinnor försvunnit och sannolikt blivit mördade mellan åren 1969 och 2011. Hittills så har endast ett av morden blivit uppklarade, där seriemördaren Cody Legebokoff dömdes för mord 2014.

De andra försvinnanden har fortfarande inte fått någon förklaring. Motorvägen har fått smeknamnet ”Highway of Tears”. Det har gått så långt att man satt upp en gul skylt som varnar kvinnor för att lifta längs med den ökända vägen.

Highway of tears

Källa: Wikipedia commons

3. Mysteriet med Mary Celeste

Mary Celeste var namnet på ett segelfartyg som seglade från New York i november 1872. Passagerarna på fartyget kom dock aldrig fram till sitt mål i Genua, Italien.

Skeppet hade förnödenheter för ett halvår till havs och skeppsloggen visade inga tecken på att något var fel under resan. Trots detta så hittades skeppet utanför Portugals kust utan passagerare, endast efter en månad till havs.

Det märkliga var att alla i besättningen var försvunna, men inget ombord var förstört eller stulet. Det enda som saknades var en livbåt och en sextant. Inte en enda av personerna i besättningen hittades efteråt, vilket gör det hela ännu mer mystiskt. Än idag så finns det ingen rimlig förklaring till vad som hände med Mary Celestes besättning.

Mary Celest

Källa: Wikipedia commons

4. Vem är D.B Cooper?

En man som uppgavs heta Dan Cooper köpte den 24 november 1971 en biljett till en flygning mellan Portland, Oregon och Washington. Mannen beskrevs vara i 40-årsåldern och visade från början upp ett normalt beteende. Ombord på planet beställda han en drink innan han vinkade till sig en flygvärdinna och gav henne en lapp.

På lappen stod det att Cooper hade en bomb i sin portfölj. Han krävde 200 000 dollar (9,6 miljoner kronor i dagens pengavärde) och fyra fallskärmar samt en tankbil med bränsle till planet.

När planet landade i Seattle fick mannen sina pengar och släppte därefter alla 36 passagerare på planet. Han instruerade vidare att planet skulle flyga till Mexiko via ett stopp i Nevada. När planet senare landade i Reno var dock mannen försvunnen, vilket betydde att han hoppat ut med en fallskärm någonstans under flygturen.

En del av lösenpengarna hittades av en pojke 1980 och en del av fallskärmen ska ha funnits vid en av kaparens landningsplatser. Utöver detta så finns det inga ledtrådar kring vad som hände med flygplanskaparen D.B Cooper.

D.B. Cooper

Källa: Wikipedia commons

5. De döda hundarna vid Overtoun Bridge

Bron Overtoun Bridge i Skottland har ett hemskt rykte. På den här bron är det nämligen vanligt att hundar hoppar ner mot sin död. Sen 1960-talet har fler än 50 hundar dött vid bron. Hundratals hundar har hoppat ner från bron men överlevt, och vissa har försökt igen.

De flesta hundarna var helt friska och hoppade alltid från samma ställe och alltid på torra soliga dagar. Även människor har fallit offer vid bron. 1994 kastade en man ner sitt barn för den ökända bron och försökte sen ta självmord vid flera tillfällen.

Många undersökningar har gjorts till varför så kusligt många hundar hoppat mot sin död just vid den här bron. Ingen vet säkert men det finns teorier om olika lukter och ljud som bara hundar kan uppfatta som drivit dom ner från bron.

Overtoun Bridge

Källa: Wikipedia commons

Dela på Facebook

Annons