Familj

4-barnspappa vägrar att försköna sina Instagram-bilder – därför hyllas han nu av miljoner

av nuntium
26 augusti, 2019
Annons

Simon Hooper har blivit en Instagram-sensation och framgångsrik författare genom att öppenhjärtigt visa upp- och nedgångarna av att vara pappa till fyra unga flickor. Nu hyllas han för sina bilder av miljontals människor!

Idag är det väldigt välbekant att många som använder sig utav sociala medier gärna ”förfinar” sina bilder, eller framställer att de lever ett perfekt liv. Riktigt så är nog inte livet för de flesta, och därför valde Simon Hooper att skapa ett Instagram-konto, som beskriver EXAKT hur ett liv med fyra unga döttrar ser ut i vardagen.

Annons

Tack vare detta har han hyllats av miljoner människor, just för sitt öppenhjärtiga sätt att måla upp hur en familj faktiskt fungerar – i både fram- och motgångar.

Har över en miljon följare

Med nästan 1 miljon följare som njuter av hans dagliga berättelser, levererade med en stor dos humor och utan den vanliga sockerbeläggningen av ”perfekt föräldraskap”, har Simon gjort en resa från att vara ett ”24 år gammalt mansbarn utan någon aning om vad det innebär att vara pappa”. Han är ensam man i hushållet idag med sina fem flickor; frun och fyra döttrar. Det har inte minst lärt Simon ett par värdefulla lektioner om faderskap, feminism och jämlikhet.

Nedan följer ett urval av bilder från hans Instagram-konto, som idag innehåller nästan 1 000 bilder!

”Den här bilden visar inte att min ena dotter har sett någon hemsk skräckfilm. Snarare är hon fly förbannad för att jag vill ha lite egentid och dricka kaffe i fred. Just i såna ögonblick är det hemskt – och jobbigt – men det tog inte lång tid innan min fru plockade upp henne så jag fick lite lugn och ro”, berättar Simon Hooper.

Det här är nog en bild som många småbarnsföräldrar kan känna igen. Alla middagar sker inte i harmoni och med snudd på Nobels middagar.

”Jag har en Y-kromosom där kvinnor har ett X men den mikroskopiska biologin bör vara det enda som skiljer oss när vi alla reser på denna resa genom livet. Som far till fyra döttrar vill jag inte att mina flickors horisonter ska begränsas till vad folk säger att de kan göra, så jag tar mitt ansvar som förälder att stödja och uppmuntra mina flickor att vara det de vill vara”, fortsätter Simon att förklara till en lite mer harmonisk bild på han själv med sina fyra töser.

Det här har vi nog alla upplevt

Alla vi med barn har nog upplevt den härliga treårstrotsen, där barnet gärna lägger sig på backen och skriker för att få sin vilja igenom. Och tro mig – det sker även hos den till synes mest perfekta familjen.

Läggdags med överspeedade småbarn, det är underbart det! Eller kanske inte.

”I ena stunden badar man dem vid 18:15, sen är klockan helt plötsligt 20:15, och de är lika pigga som en vild tsunami!”, berättar Simon. Och det är nog något vi alla föräldrar kan relatera till.

Följ Simon Hooper på Instagram

Simon har över en miljon följare på sin Instagram. Inte bara för sina ärliga familjebilder, utan även för de visdomsord han delar med sig utav, och hur det är att leva med fem tjejer i ett hushåll.

Simons Instagram hittar du HÄR, under namnet father_of_daughters.

Dela på Facebook

Annons