Otroligt

3-åringen springer rakt ut i gatan – då gör lastbilschauffören Lars-Göran det osannolika

av nuntium
12 juni, 2018
Annons

Den här historien om lastbilschauffören Lars-Göran har blivit väldigt uppmärksammad i tidningen och det är inte svårt att förstå varför.

Det var i söndags som han fick syn på en liten flicka som sprang rakt ut i vägen från en närliggande grill i Kilafors.

Annons

Lars-Göran Söderqvist har jobbat som lastbilschaufför sen 1968, och har aldrig upplevt en sådan dramatisk arbetsdags som han ställdes inför i söndags.

Den lilla flickan klarade sig bra, tack vare ett briljant knep som den rutinerade chauffören gjorde och som nu hyllas stort.

Åkeriägaren Lars-Göran kom åkandes med en flera ton tung lastbil. Det här kunde ha slutat i stor tragedi i söndags utanför grillen men blev istället en solskenshistoria.

”Jag har hämtat mig någorlunda. Men det har inte varit någon vidare natt. Jag har hunnit grubbla på det här mycket. I alla andra lägen hade det varit en dödsolycka”, säger Lars-Göran Söderqvist till helahälsningland.se.

Det började på parkeringen utanför grillen. Den 3-årige flickan hade kommit bort ifrån sina föräldrar. En kort stund senare upptäckte dem att hon var borta och kunde se att hon gått mot den stora vägen där många bilar passerade med hög hastighet.

Lars-Göran kom åkandes med en full lastad lastbil, men eftersom det fanns så mycket folk på parkeringen så höll han åt lite grann på vägen. Det var då han fick syn på den lilla flickan som var på väg ut i vägbanan.

Däckmärken efter bromsspåren

Hade bara några sekunder på sig att agera

När han såg henne hade han enbart några sekunder på sig att agera då han bara var 30-40 meter ifrån flickan.

Lars-Göran började bromsa, och efter flickan kommer mamman ut i vägen. Hon fick tag i barnet först, men tappade henne och flickan blev liggandes tvärs över vägen.

Både mamman och barnet låg på vägen och han hade bara en utväg – och genomförde en fullständigt briljant däckmanöver.

”Eftersom mamman också var kvar på vägen kunde jag inte svänga åt höger, så jag hade inte något annat val än att försöka sikta och få barnet mellan hjulaxlarna, så att hon inte skulle få däcken över sig”, säger han.

En potentiell dödsfara till en solskenshistoria

Lars-Göran lyckades med all sin rutin och styrka att vända situationen. Från en potentiell dödsfara till en solskenshistoria. Mamman och flickan mår bra och klarade sig fint.

”Ja du. Jag vet inte vad jag tänkte. Men jag var i chock direkt efteråt. När jag stannade rykte det från däcken och jag såg knappt något bakom bilen. Jag sprang ut och väntade mig att få se henne död. Men då stod de redan och höll i henne. Det var ju en stor lättnad, men jag var ändå chockad”, säger han.

Nu hyllas Lars-Göran för sitt snabba agerande som också nämns som ett mirakel. Någon skriver i kommentarsfältet att han borde nomineras till Svenska Hjältar-galan, där vardagshjältar hyllas för sina insatser.

Själv tycker Lars-Göran om att han skulle vara en hjälte är ”lite överdrivna”.

Dela detta så flera får ta del av detta och hylla Lars-Göran för hans briljanta insats som kunde sluta i stor tragedi.

 

Glöm inte att klicka på ”gilla”-knappen här under, eller ovan, om du inte redan gjort det.

Dela på Facebook

Annons