Berättelser

22-åriga kvinnan trodde hon var gravid – när hon blev undersökt av läkarna började mardrömmen

av nuntium
27 januari, 2019
Annons

22-åriga Kirsty var glad och trodde hon bar sin bebis som vid det här laget skulle vara 30 veckor gammal. Men det visade sig att att lyckan skulle bli kort och bli till en mardröm istället. Det visade sig att hennes ”gravidmage” var något helt annat än hon trott.

– När vi skickades till ultraljudet började mardrömmen, säger hon.

Annons

The Sun har skrivit om Kirsty Butlers som är 22 år. Förra året så svullnade hennes mage upp och blev fyra gånger större än sin normala storlek.

– Mina kolleger frågade mig om jag var gravid, med anledning av min växande bula. Jag hade inte lagt märke till den själv, men allt eftersom fler frågade bestämde jag mig för att ta ett graviditetstest, säger hon.

Testet visade positivt och paret som bor i Swansea i England var överlyckliga över beskedet om att dom skulle få barn.

– Vi var så glada. Läkarna sa att jag var gravid i 30:de veckan, eftersom min mage hade växt så snabbt, säger hon.

Men första gången Kirsty gjorde ultraljud så visade det sig att hennes ”gravidmage” var någonting helt annat mot vad både läkare och paret själva trott. Beskedet som dom fick var en mardröm.

Källa: TheSun

Efter att ha utfört ultraljudet kunde man konstatera att Kirsty var gravid – men i 6:e veckan och inte i 30:e som dom tidigare trott.

Att hennes mage var så pass stor berodde alltså inte på att en bebis låg där utan det visade sig vara en cysta som var 30 centimeter lång som spridit sig till hennes äggstockar.

– Min gravidmage var i själva verket en enda stor massa. Mitt ofödda barn var alldeles för litet för att ens skapa en bula, berättar hon.

Kirsty hade bara ett val om hon ville överleva och det var att opereras.

– Jag bestämde mig för att vänta tills det att jag gravid i elfte veckan, innan jag genomgick operationen som skulle ta bort massan. Det skulle vara säkrare för barnet, säger hon.

En vecka innan operationen så fick paret det tuffa beslutet: Barnet hade dött i Kirstys mage.

Källa: TheSun

Kirsty genomgick sin operation och cystan togs bort. Hon fick stanna sex veckor på sjukhus. Hon berättar att hon hade tur som hade en godartad tumör och att hon blev tvungen att operera bort en äggstock som blivit krossad till följd av hennes cysta.

Nu vill Kirsty uppmärksamma andra på hur stora cystor i äggstockarna kan bli eftersom hon själv inte hade en aning om det tidigare.

– Jag hoppas att min berättelse får människor att uppmärksamma cystor mer, och hur farliga de kan vara, säger hon.

Misstänker du att du kan ha en cysta?

Se klippet här nedan, som förklarar 10 tecken som du bör hålla koll på.

DELA gärna artikeln vidare så vi kan uppmärksamma andra kvinnor om hur farliga cystor kan vara!

Dela på Facebook

Annons