WOW

19-åringen vann Biggest Looser 2008 – 9 år senare ser han ut så här och är brandman!

av nuntium
5 december, 2017
Annons

Sam Rouen var bara 19 år gammal när han 2008 var med i den tredje upplagan av The Biggest Loser som är en dokusåpa som går ut på att man ska gå ner så mycket i vikt som möjligt.

När han var med i programmet så vägde han 154 kilo och när programmet var slut hade han gjort en helt otrolig resa som resulterade i att han tappat nästan hälften av sin kroppsvikt.

Annons

När han ställde sig på vågen under finaldagen så hade han tappat helt otroliga 71 kilo. Han gick ut från programmet som vinnare.

Efter programmet så fortsatte han leva det hälsosamma livet. Det är nu 9 år sedan programmet sändes och idag är Sam 29 år gammal. Han arbetar som brandman och när man får se bilderna på honom kan man inte bli annat än imponerad – han har gjort ett riktigt bra arbete.

Sam har även hunnit träffa kärleken och även arbetat som modell i en välgörenhetskalender där han var med i brandmanskostymen.

”10 år, jisses. Det gått lång tid nu. Så mycket har hänt, bra saker, dåliga saker, allt där emellan. Höga toppar och låga dalar. Allt jag vet är att jag fått lära känna och fått möta fantastiska människor och att jag är oerhört tacksam för det”, säger Sam.

Nu för tiden så åker han runt och föreläser om träning och hälsosamma matvanor. Allt för att han vill hjälpa andra som befinner sig i den situationen som han själv gjorde en gång i tiden.

Även fast han gjorde en totalförvandling under 2008 så tänker han ofta tillbaka på sitt förra liv när han led av fetma.

”Jag är fortfarande väldigt självmedveten. Jag kan fortfarande få lite ångest över att ta av mig skjorta när jag är på stranden”, säger Sam till australiensiska The Daily Telegraph.

Sam har en otroligt intressant och framförallt inspirerande historia. Den visar verkligen att det mesta är möjligt så länge man har viljan och är beredd att gå ut för att arbeta hårt för det.

Se hans otroliga förändring från 2008 fram tills idag. Den är makalös!

Innan Sam Rouen var med i Biggest Loser såg han ut så här. Han har den största delen av sitt liv varit kraftigt byggd och problemen med övervikten började tidigt och eskalerade i tidiga tonåren.

2008 så slog Sam näven i bordet och sa att nu får det vara nog. Det resulterade i att han anmälde sig till Biggest Loser, för att få en livsavgörande förändring som sedan visade att han skulle vara evigt tacksam för.

När han startade vägde han in sig på 154 kilo.

När han i slutet gick ut som vinnare från programmet vägde han 83 kilo. Han rasade alltså 71 kilo i vikt! Det går knappt att känna igen honom.

Efter programmets slut fortsatte han sin nya livsstil och har nu varit igång med träningen i snart 10 år och fortsätter än idag att träna och äta en sund kost.

Sam berättar att han mer eller mindre är beroende av styrketräning nu för tiden. Han säger även att han älskar att köra tuffa pass ihop med sin bror.

Han har även hunnit att uppfylla sin dröm att få arbeta som brandman.

Han har även ställt upp som modell i flertalet kalendrar där han är klädd som brandman. Dessa bilder nedan är inte att leka med.

Vilken otrolig skillnad det har blivit sedan 10 år tillbaka. Jag menar, kolla bara på den här hunken..

Sam har även hunnit finna kärleken. Hon heter Dani och de är förlovade.

Trots att Sam har genomgått en totalförändring och har blivit riktigt muskulös så är han densamma på insidan. Han har fortfarande fötterna på jorden och är ödmjuk.

Sam har gjort en resa som är helt otrolig. Det är verkligen inspirerande att se hur man kan förändra sitt liv om man verkligen vill. Genom att lägga gamla dåliga vanor bakom sig och börja med små, nya förändringar så kan man komma otroligt långt i längden.

När man ser hur han har gått från över 150 kilo ner till 80 kilo så förstår man att det mesta är möjligt så länge man har viljan där och lägger ner hårt arbete.

Dela gärna Sams historia vidare så vi kan hjälpa andra människor att bli inspirerad av hans otroliga resa för att själva ta tag i sig själva och göra det samma.

Glöm inte att gilla oss på Facebook för fler läsvärda artiklar.

 

Dela på Facebook

Annons