WOW
Annons

16 kronor betalade pojken för tavlan – det visade sig vara hans livs bästa affär

av nuntium
10 mars, 2018
Annons

Drömmen om att lyckas fynda någonting på loppis eller auktion för att sedan sälja jättemycket dyrare är förmodligen en dröm som vi alla haft någon gång.

Det är kanske det som är lite spännande när man går på auktion och loppis. Man vet inte om den gamla prylen är värd något eller inte.

Annons

Den här pojken var med i motsvarigheten till det som vi har i Sverige och kallar för Antikrundan fast i Amerika.

Några månader innan programmet spelades in hade han hittat en tavla som han tyckte väldigt mycket om och den hade han fått köpa för ynka 16 kronor.

Det han inte visste när han köpte tavlan var att den var målad på 1800-talet av en känd konstnär.

Tavlan ropade han in på auktion i South Jersey och slutpriset blev som tidigare berättat 16 kronor. Pojken tror tavlan är målad i akvarell men eftersom det finns ett UV-skyddande glas som skyddar tavelmålningen så är det svårt att se.

Men sedan får han reda på att det är en akvarell och dessutom bär den på en väldigt spännande hemlighet.

När han en liten stund senare får reda på tavlans värde så blir han chockerad. Det här hade han aldrig kunnat gissa sig till när han köpte tavlan.

Så här såg tavlan ut som han ropade in för 16 kronor.

Pojkens reaktion säger nästan allt. Det är kul att en så ung kille lyckats göra ett sådant fynd som han gjort!

Programledaren avslöjar att tavlan målades på 1800-talet av en holländsk konstnär vid namn Albert Neuhuys. Han säger även att han är imponerad att han lyckats köpa den så billigt.

När han avslöjar värdet på tavlan så säger nästan pojkens reaktion allt. I videoklippet här nedan så kan du se pojkens reaktion och du får även redan å hur mycket tavlan är värd.

Se vad tavlan är värd i klippet nedan:

Helt otroligt! Dela gärna denna fantastiska berättelse med dina vänner.

Dela på Facebook
Annons