11 hemligheter som din gynekolog aldrig skulle berätta för dig

Publicerades den 5 januari, 2018

Hur ett besök hos gynekologen upplevs är olika från person till person. Medan vissa människor upplever det som spännande så tycker andra att det är fruktansvärt obehagligt.

Om du tillhör den kategorin som är lite mer nojig inför ditt besök hos gynekologen, så kommer du troligtvis inte vara särskilt mycket lugnare inför ditt nästa besök efter att du har läst igenom denna lista.

Det finns vissa saker som gynekologer inte berättar för oss som sitter i undersökningsstolen och det här är någonting som den amerikanska sajten BuzzFeed har tagit reda på.

Det är rätt så intressant läsning, men jag vet inte hur taggad man blir på att gå till gynekologen efter att ha läst igenom detta.

1. Det spelar ingen roll om du har rakat benen eller inte

Gynekologen bryr sig inte om ifall du rakar dina ben eller inte. Det är bara du som tänker på det. Så nästa gång kanske du inte behöver ha nyrakade ben när du ska besöka gynekologen.

2. Likaså om du är rakad där nere eller inte

Oavsett om du har rakat dig mellan benen eller inte så ska gynekologen bara utföra sitt jobb. Det är ingen bedömning i frisering, du kan vara lugn.

3. De småpratar av en anledning

Helt ärligt, gynekologen bryr sig inte särskilt mycket om vad du ska roa dig med i helgen. Anledningen till att dom pratar med dig är för att du ska känna dig mer avslappnad, vilket gör att deras arbete blir enklare att utföra.

4. Gynekologer har varit med om exakt allt – till och med det värsta

Tro det eller ej men gynekologerna har fått uppleva mycket. Ibland så har vissa fått spyor på sig, blivit kissad på, bajsad på och ja, finns det någonting dom inte upplevt? Skulle knappast tro det.

 

5. De ser upp till flera hundra muttor varje vecka

Det här kanske gör dig mer avslappnad. Gynekologen kommer troligtvis inte komma ihåg just din vagina eftersom de är bara en av alla andra som de kollat på.

6. Din är unik

Din vagina är speciell! Detta eftersom alla ser olika ut och din är fin precis som den är. Gynekologen har sett vaginor i alla dess former.

7. Många gynekologer får osköna frågor

Om man jobbar som gynekolog får man de mest konstiga frågorna. På tillställningar som fester och liknande kan folk komma fram och fråga om vad det äckligaste de varit med om och så vidare. Människor verkar helt enkelt vara nyfikna på yrket. Men gynekologerna säger ingenting, så du kan vara lugn.

8. Du blir inte dömd

När de frågar om dina vanor så är det inte för att döma dig. Svara bara ärligt – de ställer frågorna om dig och dina sexvanor för att kunna hjälpa dig på bästa tänkbara sätt.

9. De har hittat massa olika saker i vaginor

Tro det eller ej men allt från bortglömda tamponger till kondomer som försvunnit är två av de saker som kan ha fastnat där nere. Om man jobbar som gynekolog har man med andra ord sett det mesta.

10. En könssjukdom är ingenting

Om du har testat dig och visat positivt på en könssjukdom så behöver du inte skämmas. Prata med din gynekolog om det bara – de är vana och vill bara hjälpa dig att bli frisk.

11. Jobbiga besked är även jobbiga för gynekologen

Ibland så kan faktiskt vissa besked vara jobbiga att lämna för gynekologen också. De jobbar med att hjälpa andra men vissa saker är inte alltid lika roliga som andra. Det kanske inte märks, för dem upplevs som känslokalla, men dom är bara professionella på sina jobb.


Gilla oss på Facebook, klicka på knappen:

Andra läste även:


Sätt en klädnypa på denna punkt i 5 minuter - du kommer förvånas vad den gör med kroppen

Mamman gör narr av den ”skitiga mannen” – dagar senare får hon igen när hans sanna identitet avslöjar

Det polisen hittade innanför en höbal förbryllar nu tusentals – tros ha pågått i flera år

9 sexuella tecken på en ohälsosam relation!