Kärlek

10 tips för att leva ett lyckligt liv tillsammans med din partner

Annons
av nuntium
5 augusti, 2017
Annons

Hur gör man egentligen för att hålla sitt förhållande lyckligt? Finns det något hemligt recept som vissa par använder sig utav? Vad är det för hemligheter som par har för att lyckas vara ihop i massvis med år? Vad gör dom som inte jag gör? Här har vi samlat ihop 10 tips som kan hjälpa er att leva ett lyckligt liv tillsammans.

1. Överraska varandra

För att hålla gnistan i liv så glöm inte bort att överraska varandra lite då och då. Det behöver inte vara största grejen som du överraskar med. Små överraskningar förgyller livet och bryter den annars så gråa vardagen.

Annons

2. Hjälp varandra

När man är i ett förhållande gäller det att man hjälper varandra när det behövs och något som är oerhört viktigt är att stötta varandra, allra helst genom de svåraste tiderna som man kan genomgå. Jobba som ett team så kommer ni bli mer lyckliga tillsammans och kärleken kommer att blomstra.

3. Prata med varandra, helst både på morgon och kvällen

Ibland så rusar livet iväg, men du får inte glömma bort att ta en paus. Par som är lyckliga brukar vanligtvis ta sig en stund både på morgonen och på kvällen för att börja och avsluta dagen i lugn och ro. Så varför inte göra det tillsammans med sin partner?

4. Säg snälla saker – allra helst i överflöd

Var snäll. Säg tack, snälla, jag älskar dig och andra snälla saker som uppskattas. Det går aldrig att säga för många snälla saker. Lyckliga par är experter på att vara snälla och säga snälla saker. Det leder till starkare kärleksband emellan dom. Så varför inte bli en expert på att säga snälla saker?

5. Ha interna skämt

Genom att ha skämt som bara du och din partner förstår så kommer ni känna ett samband. Det går att se när par är lyckliga. Pratar dom om någonting som man själv inte alls förstår sig på medan dom sitter och garvar så är det garanterat ett internskämt.

6. Ring varandra utan att det är någonting särskilt

Varför inte slå en pling till din älskling mitt under dagen även fast det inte är någonting särskilt? Varför inte bara göra det för du kan? Ifall din partner skulle vara upptagen eller liknande, så kommer du få reda på det rätt omgående och det gör inget. Du har i alla fall visat din omtanke genom att ringa.

7. Jämför inte mellan varandra

Vad ni än gör, så jämför inte med varandra. Det kan vara en bra tumregel att aldrig använda ord som alltid, aldrig, inget och allt. Använd absolut inte uttryck som ”Du gör aldrig någonting eller ”Jag gör alltid allting”. Det leder ingen vart att försöka hålla en diskussion på dessa grunder.

8. Se till att hitta något gemensamt intresse

Det är omöjligt att ni ska vara intresserade av exakt samma saker. Men hitta åtminstone en grej som ni båda intresserar er för så ni har någonting ni kan göra tillsammans. Ta er an ett projekt tillsammans.

9. Glöm inte bort kvalitetstiden

För att ni ska få ert förhållande att fortsätta blomstra så behöver ni kvalitetstid tillsammans. Om ni inte får till den kvalitetstid som ni behöver kommer ni aldrig att bli ett långvarigt förhållande – för förr eller senare kommer antingen du eller din partner tröttna på det.

10. Njut av livets små saker

Små doser av lycka i vardagen gör människor lyckligare. Varför sträva efter mängder med stora saker som man inte har istället för att njuta av livets små saker som vi har och faktiskt kan vara lyckliga över? Gör det inte mer komplicerat än det är.

Dela gärna den här artikeln vidare till dina vänner.

Glöm inte bort att gilla Nuntium för fler läsvärda artiklar.

Annons
Dela på Facebook