10 hemligheter som din gynekolog aldrig berättar för dig

Publicerades den 12 mars, 2018
Annons

För många är det jobbigt att besöka läkaren, även om det så bara är ett rutinbesök utan några större ingrepp. Och för de som tycker att det är jobbigt att besöka läkaren brukar tycka att det är ÄNNU jobbigare att besöka gynekologen – för det handlar ju ändå om ens mest privata delar på kroppen!

Men om du känner dig lite nojig, ha då i åtanke att en gynekologs arbete egentligen inte är så mycket mer annorlunda än vad en läkares arbete är. Och efter att du har läst dessa tio punkter om gynekologernas hemligheter, kommer du med all säkerhet att känna dig åtminstone lite lugnare inför nästa besök.

Det är gynekologer som har berättat för webbsidan BuzzFeed om deras upplevelser – och det är minst sagt intressant! De tio viktigaste punkterna finner du nedanför!

1. Din gynekolog ger blanka tusan i om du har rakat benen eller inte.

Och nej, det är ingenting vi bara säger för att muntra upp dig som har varit hos gynekologen och aldrig hunnit raka benen – de kunde verkligen inte bry sig mindre om huruvida du rakar dina ben eller inte. De träffar så många olika människor varje dag att de ändå redan har sett allt – precis allt!

2. Samma sak gäller om du har rakat dig mellan benen eller inte.

Om du känner för att göra dig fin och dra ett par varv med rakhyveln så är det helt upp till dig själv. Men gör det inte för din gynekologs skull, för åter igen; han eller hon har redan sett allt man kan se hos människor – speciellt när det kommer till de nedre regionerna!

3. De småpratar inte för att de bryr sig.

Nope, precis som vi säger. Om du inte är VÄLDIGT bra vän med din gynekolog så ger han eller hon blanka tusan i vad du egentligen ska göra i helgen. Eller vad du har för åsikter om dittan och dattan. Småpratet handlar egentligen bara om att få dig till att känna dig bekväm och slappna av, inget annat. Är du avslappnad så kan gynekologen lättare genomföra sitt jobb.

4. Ingen vätska är ny för dem.

Gynekologer har via BuzzFeed vittnat om folk som har spytt på, kissat på och bajsat på dem. Så kort och gott; ingen vätska är direkt främmande för dem.

5. Hundratals snippor om dagen!

Så egentligen kan man säga att din vagina faktiskt bara är ”en i mängden”. Men oroa dig inte, din är dock väldigt speciell också, för alla er olika ut. Och gynekologen har sett i princip alla olika sorter som finns.

6. Är vana vid obekväma frågor.

Att vara gynekolog och berätta för andra vad man jobbar med kan vara lite obekvämt. Speciellt med tanke på att andra människor är så ofantligt nyfikna på att höra hur det är – speciellt alla äckliga saker de har varit med om. Men oroa dig inte, de flesta gynekologer brukar inte vara så sugna på att prata äckel-päckel-saker om sitt arbete.

7. De dömer dig aldrig.

Ha detta i åtanke, för det är viktigt! När en gynekolog frågar dig om dina sexualvanor och andra ting här i livet, var ärlig! De frågar inte för att de är nyfikna eller intresserade, utan enbart av en enda anledning; och det är för att hjälpa dig så gott de kan.

8. Allt möjligt konstigt har hittats i vaginor.

… men vanligast tycks glömda tamponger och kondomer vara. Men andra gynekologer har även vittnat om leksaker, små flaskor och batterier (?!).

9. Könssjukdomar är inte hela världen.

Om du har testat dig positiv för någon könssjukdom behöver du inte oroa dig eller skämmas för att prata med dem om det. Könssjukdomar är egentligen fullt naturliga och majoriteten har haft det vid minst ett tillfälle. Åter igen finns de faktiskt till för att kunna hjälpa just dig.

10. Allt är inte så enkelt.

Precis som en doktor, sjuksköterska, polis, undersköterska eller annan yrkesgrupp som arbetar med människor gör också gynekologer det – vilket i sin tur betyder att en del besked faktiskt kan vara jobbiga att leverera. Om du får ett jobbigt besked och du tycker att din gynekolog verkar känslokall – ha då i åtanke att personen i fråga inte är helt oberörd, utan snarare väldigt duktig på sitt jobb.

Se vad din gynekolog inte vill att du ska veta i klippet nedan:

Fick artikeln dig till att tänka till inför nästa möte med din gynekolog? DELA i så fall artikeln, så fler kan ta del av dessa tio punkter!


Andra läste även:


Det ringer hemma hos Pelle..

Hollywoodfrun Gunilla Perssons angrepp på Leif GW: ”Är ett fegt kräk”

Han frågar sin papegoja om han älskar honom - svaret får oss att skratta rakt ut

5 sömnvanor som kan förstöra din relation – detta är vanligare än du tror

Yngves fru blir stressad och tänker inte riktigt klart - hans kommentar till henne får oss att skratta högt

Här är de 6 vanligaste myterna om sexlivet efter man fyllt 50!

Pojken berättar för sin pappa att han aldrig kommer att gifta sig – Anledningen har fått tusentals att vika sig av skratt

12 av de mest dumma frågorna som svenskar har vågat ställa på Facebook

Okänd man försökte plocka upp barnet vid skolan men vände direkt – Nu hyllas barnets geniala knep av polisen

5-åring leker med familjen när hon försvinner spårlöst – då ser 15-åring en misstänkt bil och agerar direkt

Därför blir du kär i fel person

16 bisarra klädesplagg som får oss att fundera hur sjutton tillverkaren tänkte

Mia Skäringer visar upp den nakna sanningen – därför gör hon detta

Kvinnan häller bakpulver på foten - efter jag provat själv insåg jag varför. Helt otroligt bra!